Overvægtige børn kan gøre værre i matematik: Undersøgelse


Overvægtige børn kan gøre værre i matematik: Undersøgelse

Af Serena Gordon
HealthDay Reporter

Torsdag Juni 14 (healthday News) - Unge, der er vedholdende overvægtige kan ikke udføre så godt fagligt - specielt i matematik - som deres normalvægtige jævnaldrende, ny forskning antyder.

Selv om undersøgelsen ikke fandt en direkte årsag-effekt sammenhæng mellem at være overvægtige eller fede, og skolernes resultater, har forskerne finder, at børn, der startede børnehaven bærer ekstra vægt og var stadig tungt, når de færdige femte klasse udført værre på math test .

"Disse børn er ikke nødvendigvis mindre intelligente, men de er ved at udføre mindre godt," sagde undersøgelsens ledende forfatter, Sara Gable, lektor og stat udvidelse specialist i ernæring og motion fysiologi ved University of Missouri i Columbia.

Gable sagde hun mistænker interpersonelle problemer og internaliserende adfærd kan være grunden til vægt kan påvirke matematik ydeevne.

"Vi ved, i almindelighed, at børn, der har dårlige peer relationer ikke gør så godt i skolen," sagde hun. "Og vi ved også, at børn med internaliserende adfærd ikke gør så godt. Internalisere adfærd er angst, bekymring, ikke føler som om de har en masse venner og følelse trist.

Børn med vægtproblemer tendens til at føle internaliserende adfærd og ikke har gode samarbejdsevner, "tilføjede hun.

Gable sagde, at disse effekter, år over år, forventes kumulative.

Nancy Copperman, direktør for den offentlige sundhed initiativer på North Shore-lij Health System i Great Neck, NY, sagde undersøgelse viser betydningen af ​​at forebygge fedme blandt børn.

"Fedme er ikke kun et kosmetisk problem," sagde hun. "Det har konsekvenser, der går fra kronisk sygdom til mental præstation, og i sidste ende til indkomst og en glad, vellykket, veltilpassede liv."

Resultaterne af undersøgelsen vises i nummer af tidsskriftet Child Development i juli / august.

For undersøgelsen, Gable og hendes kolleger brugte data fra Early Childhood Longitudinal undersøgelse. Den aktuelle undersøgelse omfattede 6.250 unge fra børnehaven gennem femte klasse. Vægt og højde blev målt ved fem punkter i hele undersøgelsen, og målingerne blev anvendt til at beregne body mass index børnenes, et tal, der vurderer, om en person er normal vægt, overvægtige eller undervægtige.

Børnene blev placeret i en af ​​tre grupper baseret på deres vægt: aldrig overvægtige (80 procent af børnene), vedvarende overvægtige (12 procent) eller senere indsættende overvægtige (8 procent). Den senere debut gruppe ikke var overvægtig i børnehave eller første klasse, men var overvægtige i tredje eller femte klasse (eller begge).

På det tidspunkt målinger blev taget, forældre og lærere udfyldte omfattende spørgeskemaer om børn. Lærerne blev bedt om at vurdere interpersonelle relationer og internaliserende adfærd. Desuden blev børnene fik standardiserede math test på hvert punkt.

Undersøgelsen gruppe var lidt mindre end halvdelen mand; de fleste (83 procent) af børnene boede i to forsørgere; to tredjedele af børnene var hvide, 16 procent var spansktalende, 9 procent var sort og 5 procent var asiatiske. Bare mindre end halvdelen af ​​mødrene arbejdede på fuld tid, og den gennemsnitlige husstandsindkomst var omkring $ 50.000.

Børn, der blev vedholdende overvægtige fra børnehaven gennem femte klasse udført værre på matematiske tests begynder i første klasse. Vægt status ikke spillede en væsentlig rolle i matematik-test ydeevne, når børnene var i børnehave.

"Det betyder, at der er nogle aspekter i skolens indstilling, der er påvirker performance," Gable sagde.

En faktor kan være en subtil skævhed forskerne fundet, når lærerne blev bedt om at vurdere børnenes sociale kompetencer og internaliserende adfærd. Lærerne var mere tilbøjelige til at anmelde vedholdende overvægtige børn som havende internaliserende adfærd end deres aldrig overvægtige eller senere debuterende jævnaldrende.

Med samarbejdsevner, var mere tilbøjelige til at anmelde vedholdende overvægtige piger som har problemer med deres jævnaldrende i forhold til deres normale vægt eller senere debuterende kammerater lærerne. Ingen sådan forskel blev fundet for drenge.

Gable sagde, at der er sandsynlige andre faktorer på spil. For eksempel kan overvægtige børn gå glip af flere skoledage, hvilket vil påvirke deres ydeevne. Overvægtige børn er også mere tilbøjelige til at have søvnapnø, som, hvis ubehandlet, kan påvirke dagtimerne ydeevne.

Den nederste linje, Gable sagde, er, at "forældre har brug for at beskytte børn mod fedme, så længe de overhovedet kan. Etablere en sund livsstil, der forhindrer dette i at ske. Når nogen er overvægtig, det er virkelig svært at ændre. "

Hvis dit barn allerede er overvægtige, Gable sagde, er det vigtigt at få dem på et kursus til bedre vaner. Men, tilføjede hun, er det også vigtigt at "hjælpe børn lærer, at dette ikke, hvem de er." Deres vægt ikke definere dem.

Det er også afgørende, at eventuelle ændringer i kost og motion rutine påvirker hele familien.

"Hele familiens rutiner nødt til at ændre. Ikke bare én persons plade eller en persons aktivitetsniveau, "Gable sagde.

For hendes vedkommende Copperman sagde, "Det er aldrig for sent at begynde at hjælpe dit barn leve en sund livsstil."

"Det er lidt ligesom at køre en bil på motorvejen," sagde hun. "Du kan ikke pludselig sætte bilen i bakgear. Hvis dit barn allerede er overvægtige, er du nødt til at træde på bremsen for at stoppe vægtøgning. "

Flere oplysninger

De amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse tilbyder rådgivning om at opretholde en sund vægt i børn.

KILDER: Sara Gable, ph.d., lektor og stat udvidelse specialist i ernæring og motion fysiologi, University of Missouri, Columbia, Mo .; Nancy Copperman, MS, RD, direktør, folkesundhedsmæssige initiativer, North Shore-lij Health System, Great Neck, NY; Juli / August 2012 Child Development

Sidst opdateret: 14 Jun 2012

Posts Carousel