Øvelse Ups Børne Quit-ryger Succes Rate

  • In Default
  • May 23
  • 1728 Views
  • 0 comments

Øvelse Ups Børne Quit-ryger Succes Rate

Af Serena Gordon
HealthDay Reporter

MANDAG 19 september (healthday News) - Et program, der kombinerer rådgivning med fysisk aktivitet kan give teenagere en mere effektiv måde at stoppe med at ryge.

Mindre end 5 procent af dem, der blev tildelt en kort rygestop indgriben havde op med at ryge efter tre måneder. Men i gruppen af ​​teenagere, der har modtaget rygestoprådgivning kombineret med fysisk aktivitet, næsten 14 procent var slukket cigaretter på tre måneder mærket.

Og, resultaterne var mest dramatiske for drenge. Næsten en fjerdedel af drengene i kombinationen gruppen havde op med at ryge ved udgangen af ​​tre måneder.

"Ofte folk tror, ​​at børn ikke er interesseret i at holde op, og at de ikke vil deltage i en intervention. Denne undersøgelse giver en stærk sag, at det er muligt effektivt at gribe ind med teen rygere, "sagde undersøgelse forfatter Kimberly Horn, en professor i afdelingen for samfundsmedicin på West Virginia School of Medicine i Morgantown.

"Fysisk aktivitet, selv i små eller moderate doser, kan i høj grad øge odds for at holde op. Og denne type tilgang forsøger at ændre mere end en adfærd, "forklarede Horn. "I West Virginia, har vi enorme sundhedsmæssige uligheder omkring fedme og rygning. Hvis vi kan målrette og reducere disse sundhed risikoadfærd samtidigt, kunne byrden på sundhedssystemet blive reduceret, "sagde hun.

Resultaterne vil blive offentliggjort i spørgsmålet om Pediatrics oktober og blev løsladt online på 19 september.

Lidt mere end 17 procent af amerikanske teenagere er rygere, ifølge det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse. Teen rygere er mere tilbøjelige til at bruge alkohol og ulovlige stoffer, ifølge CDC. Og vil omkring en tredjedel af teenage rygere fortsætter med at ryge, og vil dø senere i livet fra en ryger-relaterede sygdomme, rapporterer CDC.

Horn og hendes kolleger skrev, at mens der har været talrige undersøgelser af, hvad der er effektiv i rygestop for voksne, er der ikke blevet meget skrevet om teenagere holde op. Et program, der er designet til teenagere kaldes Ikke om tobak eller NOT. Dette program omfatter rådgivning om sund livsstil, få støtte og styring af stress.

For den nuværende undersøgelse, tilfældigt forskerne udvalgte teenagere fra forskellige skoler til en af ​​tre grupper: NOT gruppe, IKKE plus fysisk aktivitet (IKKE + FIT) og en gruppe, der blev givet en kort intervention. Den korte interventionsgruppen fik omkring 15 minutter af rygestop rådgivning. NOT-gruppen blev givet en kort rådgivning session i begyndelsen af ​​undersøgelsen, og derefter teenagere blev tilbudt en gruppe session en gang om ugen. NOT + FIT gruppe blev tilbudt alt til rådighed for NOT-gruppen, plus en log bog og en skridttæller til at registrere deres daglige skridt. De modtog også yderligere fem minutter af opmuntring hver uge.

Ved starten af ​​undersøgelsen, teens var gennemsnitligt en halv pakke cigaretter på hverdage og en pakke om dagen i weekenden, ifølge undersøgelsen.

Forskerne indspillet Afslut satser på tre måneder og seks måneder (defineret som at have quit i syv dage). Til tre måneder blev den selvrapporterede rygestatus bekræftet med kulilte validering. Forskerne havde ikke tilstrækkelige midler til at gentage valideringen test på seks måneder.

På seks måneder næsten 16 procent af teenagere i den korte interventionsgruppen sagde de ikke at ryge. Mere end 21 procent af teenagere i NOT gruppen rapporterede at holde op, og 31 procent af teenagere i NOT + FIT gruppe var stadig ikke at ryge.

"Der er en masse om rygning og unge, der er meget anderledes end at ryge og voksne. Teens afhente ryge for en hel række forskellige årsager. Rygning kan være normen i din peer-gruppe, eller du kan være dating nogen, der ryger. Rygning kan være en måde at gøre oprør mod forældrene. Nikotinafhængighed ofte ikke er den drivende faktor, "forklarede teenager medicin specialist Dr. Jonathan pletcher fra Børns Hospital i Pittsburgh. "Hvis teenagere vil stoppe med at ryge, de har til at vide, hvorfor de er at ryge og indføre nye adfærdsmønstre til at erstatte de gamle."

Og, kan motion være en stor udskiftning aktivitet.

"Motion og især hjerte-kar-motion, er en glimrende måde at hjælpe børnene bevæge sig mod at være tobak-fri. Det kan ændre deres rutine. Motion kan bygge følelser af self-efficacy, og gøre teenagere føle, at de kan ændre deres adfærd. Det medfører også frigivelse af mælkesyre fra musklerne og endorfiner, som kan erstatte nogle af disse interne forstærkere, der kommer fra at ryge, "sagde han.

Den nederste linje, siger Horn, er "Hvis vi giver dem de rigtige ydelser, vil de holde op. Teenagere vil holde sig til det. "

Flere oplysninger

Vil vide mere om konsekvenserne af teenage rygning, besøge American Cancer Society.

KILDER: Kimberly Horn, Ed.D., professor ved Institut for samfundsmedicin, West Virginia School of Medicine, Morgantown, WV; Jonathan pletcher, MD, adolescent medicin specialist, Børns Hospital i Pittsburgh; Oktober 2011 Pediatrics

Sidst opdateret: 19 sep 2011

Posts Carousel