Olivenolie og Veggies kan kombinere til at sænke blodtrykket

  • In Default
  • April 7
  • 10 Views
  • 0 comments

Olivenolie og Veggies kan kombinere til at sænke blodtrykket
Credit: Grøntsager og olie foto olive via Shutterstock

Sætte olivenolie på din veggies kan medbringe sundhedsmæssige fordele, der ikke findes, når olien er drysset på andre fødevarer, ny forskning i mus antyder.

Olivenolie er umættet fedt reagerer med visse forbindelser i grøntsager til at danne en tredje forbindelse, som kan reducere blodtrykket, fandt forskerne.

Resultaterne kan forklare, hvorfor middelhavskosten, som er høj i både olivenolie og grøntsager, ser ud til at sænke blodtrykket og forebygge hjertesygdomme, siger forskerne.

Når olivenolie og grøntsager fordøjes sammen, betingelserne i maven skabe et miljø for fedtsyrerne at reagere med kvælstofforbindelser i veggies, og danner forbindelser kaldet nitro fedtsyrer, som har vist sig at holde blodtrykket i skak hos dyr , ifølge forskerne. [7 Foods Your Heart Will Hate]

Forskerne brugte mus til at undersøge, hvordan nitro fedtsyrer kan føre til nedsat blodtryk, ser specifikt på, om forbindelserne hæmmede et enzym, der bidrager til højt blodtryk.

Dyrene i undersøgelsen havde højt blodtryk, og fik oliven olie omega-6-fedtsyrer sammen med natriumnitrit, at efterligne komponenter af en middelhavskost, i fem dage.

Resultaterne viste, at diæten forøgede niveauet af nitro fedtsyrer i mus, og sænket deres blodtryk.

Beviserne blev styrket ved, at en undergruppe af mus, som genetisk modificerede, og var resistente over for de inhiberende virkninger på enzymet, blev fundet at bevare deres høje blodtryk trods have haft den samme kost, ifølge undersøgelsen.

Middelhavet kost indeholder umættede fedt findes i olie, fisk oliven og nødder, samt grøntsager som spinat, selleri og gulerødder, der er rig på kvælstofforbindelser.

Trods høj i fedt, hvilket kan øge risikoen for hjertesygdom, middelhavskosten synes at forebygge hjertesygdomme, siger forskerne. Dette kan skyldes, fedt spises sammen med grønne bladgrøntsager og resultere i at producere nitro fedtsyrer, sagde de.

Nitro fedtsyrer er blevet påvist i blodet og urinen hos mennesker og dyr, og er blevet vist at slappe blodkar og reducere inflammation, siger forskerne. En af undersøgelsens forskere er grundlægger af et selskab, complexa Inc., der udvikler lægemidler baseret på nitro fedtsyrer.

De nye resultater antyder, at den beskyttende virkning af middelhavskosten på hjertet kommer delvist fra de nitro fedtsyrer, og gennem inhibering af enzymet, der øger blodtrykket, siger forskerne.

Forskerne detaljerede deres studie i dag (maj 19) i tidsskriftet Proceedings of National Academy of Sciences.

Posts Carousel