Nye Kolesterol Retningslinjer: Hvordan laver Sense of Them

  • In Default
  • April 14
  • 8 Views
  • 0 comments

Nye Kolesterol Retningslinjer: Hvordan laver Sense of Them
Mere end 70 millioner amerikanske voksne har højt kolesteroltal, som fordobler deres risiko for hjertesygdomme.
Credit: Mand med læge foto via Shutterstock

De nye retningslinjer om, hvem der skal tage kolesterolsænkende statiner har ansporet løbende debat og forvirring blandt både læger og patienter, da deres løsladelse i november.

Mere end 70 millioner amerikanske voksne har forhøjet kolesterol, som fordobler deres risiko for hjertesygdomme, og mindre end halvdelen af ​​mennesker i denne gruppe tager statiner. Men ændringerne af retningslinjerne vil føje flere personer til gruppen af ​​dem, der anbefales for at få et statin recept.

"Nogle mennesker, der ellers blev anset ikke-risiko kan betragtes udsatte nu," siger Dr. Suzanne Steinbaum, en kardiolog og direktør for Kvinders Heart Sundhed på Lenox Hill Hospital i New York.

Men "patienter skal give sig selv med viden om, hvad deres egne risici er. Fordi lægerne selv er forvirret. Oplysningerne er ikke klart," Steinbaum sagde.

Hvad er disse ændringer, og hvordan kan folk få mening ud af de nye retningslinjer?

Hvor stor en risiko?

De nye retningslinjer ændre den måde læger beregne en persons risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde.

For eksempel, høje niveauer af LDL ("dårlige") kolesterol er en risikofaktor for hjertesygdomme, men i fortiden, læger ordineret statiner til at sænke LDL-kolesterol kun mennesker, hvis niveauet var over 100 milligram pr deciliter (mg / dl) .

Men de nye retningslinjer tyder herunder andre faktorer i beregningen risiko - eksempelvis blodtryk, vægt og køn - at afgøre, om en person skal være på kolesterolsænkende medicin, eller skal blot ændre deres livsstil. [9 Sunde Vaner du kan gøre i 1 minut (eller mindre)]

Dette betyder, under visse betingelser, mennesker, hvis LDL niveauer er lavere end 100 mg / dl ville være ordineret statiner.

"Det er meget klart, under visse omstændigheder, ligesom de mennesker, der allerede havde et hjerteanfald eller har diabetes, det er de mennesker, som vi kender til sikker brug statiner", Steinbaum sagde.

"Hvad disse retningslinjer siger, hvis du er i en alder af 45, og du har en familie historie eller dit kolesterol er forhøjet, bør du tale med din læge, for at se, om du har brug for statiner," Steinbaum sagde.

Art of medicin

Nogle læger argumenterer, at den nye risiko regnemaskine kan overvurdere en persons risiko. Men på den anden side andre advarer om, at risikofaktorer, der er unikke for kvinder, såsom at have haft blod betingelser under graviditeten, er udeladt fra de nye risikoberegninger, sagde Steinbaum.

"Patienterne skal vide, at disse retningslinjer er kontroversielle, og de bør spørge deres læge om, hvorvidt de er en kandidat," sagde hun, at bemærke, at retningslinjer er kun en del af en læges beslutningsproces. "Retningslinjer give os en generel idé om befolkningsundersøgelser. De behøver ikke fortælle os om den enkelte."

Faktorer, der kan øge en persons risiko for hjertesygdomme omfatter at have et familiemedlem med hjertesygdomme, rygning, overvægt, der har diabetes og fysisk inaktivitet. Risikoen stiger med alderen, men nogle yngre mennesker er i høj risiko for på grund af deres gener eller deres livsstil.

"Jeg synes, det er meget vigtigt, at der er en dialog,« Steinbaum sagde. Patienterne bør udvikle en fuld forståelse af deres risikofaktorer, og derefter gå se deres læge.

Under en anden ændring i retningslinjerne, vil lægerne behandle mennesker med fast dosis statiner, ordination enten "høj intensitet" eller "moderat intensitet" statiner, i stedet for at justere dosis baseret på ændringer i kolesteroltal.

Denne ændring, som har været genstand for megen debat blandt læger, vil forenkle sager til både patienter og læger med færre dosisjusteringer og færre lab tests, og er mere i overensstemmelse med den måde, videnskabelige undersøgelser er færdig. På den anden side, ikke alle kan drage fordel ligeligt, Steinbaum sagde fra en enkelt behandling.

Livsstilsændring

Det er vigtigt at huske på, at statiner er den anden mulighed, når det kommer til behandling højt kolesteroltal. Den første strategi er stadig at foretage ændringer i livsstil, siger Steinbaum.

Optage regelmæssig motion og spise en sund kost kan hjælpe lavere kolesteroltal. Undgå mættet fedt, transfedtsyrer og kolesterol kan hjælpe med at forhindre niveauer stiger, mens spise andre typer af fedtstoffer, såsom enkeltumættet og flerumættet fedt, kan faktisk sænke kolesterolindholdet i blodet.

Statiner bør kun ordineres, når en patients kolesteroltal ikke reagerer på livsstilsændringer, sagde hun.

Posts Carousel