Ny Myelin Tab Knyttet til MS Severity: Undersøgelse

  • In Default
  • September 8
  • 3 Views
  • 0 comments

Ny Myelin Tab Knyttet til MS Severity: Undersøgelse

Fredag ​​12 september, 2014 (healthday News) - Der er en stærk sammenhæng mellem sværhedsgraden af ​​sygdom og tab af myelin i hjernens grå substans for der har multipel sklerose (MS), siger en ny undersøgelse.

MS forårsager tab af myelin, den fede, beskyttende kappe omkring nervefibre, der er mest forekommende i hjernens signal-ledende hvid substans. Det er derfor, MS typisk betragtes som en sygdom i den hvide substans, bemærkede forskerne.

Men myelin er også til stede i mindre mængder i grå materie, som er hjernens informationsbehandling center, og forskerne brugte MRI at få øje på virkningen af dette tab så godt, ifølge undersøgelsen, offentliggjort online 10 september i tidsskriftet Radiologi.

"Det faktum, at MS-patienter mister myelin ikke kun i hvid, men også i grå stof er blevet bevist af tidligere post mortem patologiske undersøgelser," Vasily Yarnykh, lektor i røntgenafdelingen på University of Washington i Seattle, sagde i en tidsskrift pressemeddelelse.

"Imidlertid har den kliniske betydning af myelin tab eller demyelination, i grå substans ikke fastslået på grund af fraværet af passende billeddiagnostiske metoder," tilføjede han.

Yarnykh og kolleger brugte en ny type MRI kaldet MPF mapping til at undersøge hjernen på 30 MS-patienter og 14 personer uden sygdommen. Atten af ​​patienterne havde recidiverende-remitterende MS, den mest almindelige type oprindeligt diagnosticeret, og 12 havde sekundær progressiv MS, en mere avanceret form af sygdommen.

"Den største fund af undersøgelsen er, at tabet af myelin i grå stof forårsaget af MS i dets relative mængde er sammenlignelig med eller endog større end, i hvide substans," Yarnykh sagde.

"Desuden, grå demyelination er langt mere avanceret hos patienter med sekundær progressiv MS, og det er meget stærkt knyttet til patienternes handicap. Som sådan mener vi, at oplysninger om grå sagen myelin skader i MS er af primær klinisk relevans, "forklarede han.

Forskerne sagde også, at den nye MRI teknik kunne være nyttige ved vurderingen af ​​nye behandlinger for MS og i at hjælpe håndtere sygdommen.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om multipel sklerose.

Posts Carousel