Ny Knee Kan Forbedre Balance

  • In Default
  • April 19
  • 2 Views
  • 0 comments

Ny Knee Kan Forbedre Balance

Torsdag 11 Mar (healthday News) - En knæalloplastik kan hjælpe med at forbedre en ældre persons balance, ifølge en ny undersøgelse.

Balance problemer og øget risiko for fald er udbredt blandt ældre med svær knæ slidgigt, resultatet af slidte brusk. Falls er den førende årsag til skade for seniorer i USA, og hoftebrud skyldes fald kan bevise dødbringende.

"Balance er afgørende for de ældre, især dem med knæproblemer," Dr. Leonid Kandel, en ortopædisk kirurg på Hadassah Mount Scopus Hospital i Jerusalem og ledende forfatter af undersøgelsen, sagde i en pressemeddelelse fra den amerikanske Academy of Ortopædiske Surgeons. "Denne undersøgelse forstærket vores hypotese om, hvordan en osteoarthritisk patients funktion er kompromitteret, ikke kun på grund af smerter, men også af balance."

Undersøgelsen omfattede 63 personer, med en gennemsnitsalder på 73, som havde alt knæproteser. Et år efter operationen, viste alle signifikant forbedring i en række foranstaltninger af balance.

Der var en stærkere forbindelse mellem forbedret balance og evnen til at gå og udføre daglige aktiviteter, end der var mellem reduceret smerte og evnen til at gå og gøre daglige aktiviteter, undersøgelsen fundet.

"Vi er ved at lære, at smertelindring ikke kan være den eneste fordel, der forbedrer funktion efter knæalloplastik," Kandel sagde. "Denne forbedrede balance er en væsentlig kvalitet-of-life forandring i ældre patienter."

Undersøgelsen blev der skal fremlægges torsdag i New Orleans på det årlige møde i American Academy of Ortopædiske Surgeons.

Flere oplysninger

Den amerikanske Geriatrisk Society Foundation for Sundhed i Aging har mere om seniorer og fælles udskiftning.

- Robert PREIDT

KILDE: American Academy of Orthopaedic Surgeons, pressemeddelelse, marts 11, 2010

Sidst opdateret: 11 Mar 2010

Posts Carousel