Ny Blodprøve Kan udelukke hjerteanfald hurtigere

  • In Default
  • October 3
  • 3 Views
  • 0 comments

Ny Blodprøve Kan udelukke hjerteanfald hurtigere

Af Denise Mann
HealthDay Reporter

Tirsdag 27 December (healthday News) - En ny test til måling niveauer af troponin I i blodet kan hjælpe med at bestemme, om en person er virkelig at have et hjerteanfald tidligere, end det er muligt i dag.

Troponin I er et protein, som frigives til blodbanen, når hjertemusklen er beskadiget såsom under et hjerteanfald. Jo mere skade er der til hjertet, jo mere troponin der vil være i blodet. Eksisterende tests foranstaltning troponin T eller troponin I. Den nye undersøgelse så på en meget følsom type troponin I teste, der kan være mere præcise i kortere tid. Resultaterne vises i december 28 udgave af Journal of American Medical Association.

Forskere ledet af Dr. Till Keller ved University Heart Center i Hamburg, Tyskland, sammenlignet det nye meget følsomme troponin jeg afprøve med den aktuelle test og andre blodprodukter markører for hjerteanfald blandt 1818 mennesker, der viste symptomer på en mulig hjerteanfald. Heraf blev 413 anses for at være at have et hjerteanfald. De troponin test var mere forudsigelig end andre biomarkører, der anvendes til at stille diagnosen, viste undersøgelsen.

Den nye test var mere følsom end den eksisterende. Det betyder, at hvis en test resultatet er negativt, er den person, der ikke har et hjerteanfald. En anden foranstaltning, specificitet, regler i sygdom med en høj grad af tillid. Spørgsmålet med tilgængelige troponin test har været, at de skal gentages to gange mere i løbet af de næste 12 til 16 timer for nøjagtige målinger. Den nye test giver følsomme resultater i tre timer.

Undersøgelsen blev delvist finansieret af Brahms AG og Abbott Diagnostics. Abbott Diagnostics udvikles både de nye og de konventionelle troponin test, der anvendes i undersøgelsen.

"Vi kan udelukke hjerteanfald hurtigere med den nye test," siger Dr. Sandra Chaparro, en kardiolog på University of Miami Hospital i Florida. "Hvis patienten forelægger en skadestue mindre end tre timer efter brystsmerter, kan vi gøre en diagnose af et hjerteanfald."

Mange mennesker kommer til skadestuen med smerter i brystet. Typisk lægen beordrer et elektrokardiogram (EKG) for at kontrollere, om der er problemer med den elektriske aktivitet i hjertet, sammen med blod arbejde. Ikke alle EKG aflæsninger er unormale i løbet af et hjerteanfald, Chaparro forklaret. Det er her, ville blive brugt af blodprøve.

"Det er meget almindeligt at have folk går til hospitalet med brystsmerter og det kunne være noget vigtigt eller noget ikke signifikant," sagde hun. En mere følsom test kunne spare en masse penge, bemærkede hun.

Dr. Michael Lanigan, en skadestue læge på SUNY Downstate Medical Center i Brooklyn, NYC, sagde det ultimative mål er en yderst specifik og følsom test, der kan fortælle lægerne med det samme, hvis du har et hjerteanfald. Den nye test "hjælper skubbe kuvert yderligere," sagde han. "Vi har brug for en blodprøve, der kan fortælle folk, når de går i eller snarest derefter, at de har et hjerteanfald, fordi jo før du stille diagnosen, jo før kan du starte den rigtige behandling."

Flere oplysninger

For mere om de forskellige typer af troponin test, kan du besøge det amerikanske National Institutes of Health.

KILDER: Sandra V. Chaparro, MD, kardiolog, University of Miami Hospital; Michael Lanigan, MD, skadestuen læge, SUNY Downstate Medical Center, Brooklyn, NY; 28 december, 2011, Journal of American Medical Association

Sidst opdateret: 27 december 2011

Posts Carousel