Nogle smertestillende bundet til blødningsrisiko hos patienter med unormal hjerterytme

  • In Default
  • December 18
  • 2 Views
  • 0 comments

Nogle smertestillende bundet til blødningsrisiko hos patienter med unormal hjerterytme

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Mandag, 17 november, 2014 (healthday News) - Mennesker med unormal hjerterytme kaldet atrieflimren, der tager fælles smertestillende kunne øge deres risiko for blødning og blodpropper, ifølge en ny undersøgelse.

Denne risiko var endnu højere blandt patienter, der tog en blod tyndere sammen med en af ​​disse ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende lægemidler (NSAID), som omfatter aspirin, ibuprofen (motrin), naproxen (Aleve) og celecoxib (Celebrex).

"Hvis du tilføjer NSAID på toppen af ​​blodfortyndende medicin, du fordoble risikoen for blødning," siger ledende forsker Dr. Gunnar Gislason fra den danske Hjerteforeningen i København.

Mange mennesker med atrieflimren tage blodfortyndende medicin for at reducere risikoen for slagtilfælde, bemærkede han. Atrieflimren forårsager de øvre kamre i hjertet til at trække sig hurtigt og uregelmæssigt. Disse unormale sammentrækninger tillader blod til pool i hjertet og danner blodpropper, der kan forårsage et slagtilfælde, hvis de bryder ud og føres ind i hjernen.

Denne undersøgelse viser en sammenhæng mellem NSAID og blødning og størkning hos patienter med atrieflimren, ikke at NSAID medføre øget blødning og størkning, tilføjede Gislason.

Gislasons hold fandt, at den tilsyneladende øget risiko for blødning og størkning startede inden for de første to uger af at tage NSAID. Det er vigtigt, sagde han, da folk normalt tager disse smertestillende i korte perioder.

Over et gennemsnit på seks års opfølgning, fandt forskerne, at tage et NSAID i to uger var forbundet med 3,5 blødninger per 1.000 patienter, sammenlignet med 1,5 blødninger per 1.000 patienter, som ikke tager et NSAID.

Derudover er risikoen for blødning og blodpropper var den samme for alle NSAID'er. Desuden NSAID taget ved doser over det anbefalede minimum var forbundet med en betydeligt øget risiko for blødning, fandt efterforskerne.

Gislason sagde patienter bør tale med deres læge for at se, om det er nødvendigt at tage et NSAID eller om der er et mere sikkert alternativ.

Rapporten blev offentliggjort i november 18 spørgsmål om Annals of Internal Medicine.

Dr. Gregg Fonarow, professor i kardiologi ved University of California, Los Angeles, sagde: "Det er veldokumenteret, at NSAID kan øge risikoen for blødning, og denne øgede risiko er særlig høj i patienter, der tager blodfortyndende medicin."

Fonarow sagde, at den absolutte størrelse af denne risiko var beskeden i betragtning af den øgede risiko for blødning sager på 2-3 per 1.000 patienter, uanset om de tog blodfortyndende medicin.

"I overensstemmelse med gældende retningslinjer, bør NSAID bruges med forsigtighed hos patienter, der får blodfortyndende medicin eller med hjertesygdom, og kun når de fordele menes at overstige de risici," sagde han.

"Anvendelse af alternative sikrere lægemidler, såsom acetaminophen [Tylenol], bør overvejes hos disse patienter, når det er muligt," Fonarow foreslået.

Flere oplysninger

Besøg American Heart Association for mere om atrieflimren.

Posts Carousel