Nerve Zap til nyrer Might Ease Stædig Hypertension

  • In Default
  • October 22
  • 3 Views
  • 0 comments

Nerve Zap til nyrer Might Ease Stædig Hypertension

Af Amanda Gardner
HealthDay Reporter

ONSDAG 17 november (healthday News) - En ny tilgang til at sprænge væk nyre nerver har en slående effekt på at sænke blodtrykket hos hjertepatienter, hvis blodtryk ikke budging trods forsøger flere lægemidler, australske forskere rapporterer.

Selv om denne undersøgelse kun fulgt patienterne i en kort tid - seks måneder - forfatterne mener den tilgang, der involverer leverer radiofrekvens energi til de såkaldte "sympatiske" nerver af nyrerne, kunne have en effekt på hjertesygdomme og endda hjælpe med at nedsætte disse patienternes risiko for død.

Resultaterne blev præsenteret onsdag på det årlige møde i American Heart Association i Chicago og offentliggøres samtidig i The Lancet. Undersøgelsen blev finansieret af Ardian, det selskab, der gør kateteret enhed, der bruges i proceduren.

"Dette er en meget vigtig undersøgelse, og det har potentiale til virkelig revolutionerer den måde, vi behandler behandling-resistent hypertension," siger Dr. Suzanne Oparil, direktør for Vascular Biology og Hypertension Program ved University of Alabama i Birmingham.

Oparil talte på et pressemøde onsdag at annoncere resultaterne, selvom hun ikke var involveret i undersøgelsen.

Behandling-resistent blodtryk, defineret som blodtrykket, der ikke kan styres på tre lægemidler i fulde doser, hvoraf den ene skal være et diuretikum, rammer omkring 15 procent af den hypertensive befolkning Oparil forklaret.

"Mange patienter er ukontrolleret på fire eller fem stoffer, og har virkelig refraktær hypertension," tilføjede hun. "Hvis det ikke kan kontrolleres medicinsk, det bærer en høj kardiovaskulær risiko."

Denne radioablation proceduren var allerede med succes forhindret hypertension i dyremodeller, Oparil noteret.

Ifølge undersøgelse forfatter Murray Esler, enheden specifikt er rettet mod nyrerne 'sympatiske nerver. Tidligere undersøgelser har vist, at disse nerver ofte aktiveres i human hypertension, sagde Esler, en kardiolog og forsker ved Baker IDI Heart og Diabetes Institute i Melbourne, Australien.

Alle deltagerne i denne undersøgelse tager mindst tre blodtryk medicin, og mange var på fem for mere end fem år. På trods af dette, deres blodtryk stædigt nægtede at gå under 160 mm Hg systolisk (den øverste læsning). Faktisk er den gennemsnitlige blodtryk i gruppen var 178 mm Hg systolisk. Normal systolisk blodtryk er mindre end 120.

Denne procedure indebærer indsættelse af et kateter i nyren via lysken, Esler forklaret.

Omkring 100 mænd og kvinder i alderen 18 til 85 blev randomiseret til at gennemgå proceduren og fortsætte med at tage deres medicin, eller simpelthen at blive hos deres medicin.

Blodtryksmålinger taget i en læge kontor faldt med 32/12 mm Hg, som, sagde Oparil, var "en meget dramatisk effekt." De ændrede ikke i kontrolgruppen, men forblev på 178/97 mm Hg.

Flere patienter oplevede deres systoliske blodtryk vandre under 140.

Aflæsninger foretaget hjemme var ikke så dramatisk. Årsagerne til dette er uklare.

Proceduren blev også fundet sikkert, uden skader på nyrer og ingen blodpropper, i hvert fald for de seks måneder af undersøgelsen.

Og den prisseddel? "Den helt up omkostninger (enhed, procedure og overnatning i hospita) på nuværende er ca $ 10.000," Esler sagde.

En række spørgsmål forbliver, herunder om effekten er varig, om nerverne vil vokse tilbage, og om denne fremgangsmåde ville være så effektive i ikke-hvide befolkninger eller mennesker med diabetes eller metabolisk syndrom eller endda dem med lavere start blodtryk, Oparil sagde.

Den fremgangsmåde, som allerede er klinisk tilgængelig i Australien og Europa, vil blive testet i USA starter næste år, tilføjede Esler.

"Jeg er blevet spurgt, om det kan helbrede hypertension," Esler indgået. "Det er en stor opgave. Som ung mand 40 år siden det var min drøm, hærdning hypertension. Nu har vi en enhed bevæger sig i den retning, men helbrede hypertension er sandsynligvis stadig en drøm. "

Flere oplysninger

Der er mere på højt blodtryk ved American Heart Association.

KILDER: 17 Nov 2010, nyheder konference med: Murray D Esler, Ph.D., klinisk kardiolog og videnskabsmand, Baker IDI Heart and Diabetes Institute, Melbourne, Australien; Suzanne Oparil, MD, professor, medicin, fysiologi og biofysik, og direktør, Vascular Biology og Hypertension Program, University of Alabama i Birmingham; November 17, 2010, The Lancet, online

Sidst opdateret: 17 nov 2010

Posts Carousel