Natriumbenzoat & Kræft

 • In Default
 • October 21
 • 17 Views
 • 0 comments

 • Natriumbenzoat & Kræft  Citrus drikke indeholder ofte natriumbenzoat. Photo Credit Hemera Technologies / PhotoObjects.net / Getty Images
 • Natriumbenzoat er en type af salt skabt ved tilsætning af natriumhydroxid eller natriumhydrogencarbonat til benzoesyre. Fødevareproducenter ofte tilføje natriumbenzoat til læskedrikke som konserveringsmiddel, fordi den er effektiv og yderst vandopløseligt. Imidlertid opstod der bekymring i 1990'erne og 2000'erne, at natriumbenzoat i disse læskedrikke kan udgøre en risiko for kræft.

  Benzen Formation

  Alaska Pacific University miljøvidenskab og kemi professor Richard Myers, at den amerikanske Food and Drug Administration opdaget i 1990'erne, at natriumbenzoat kan reagere med ascorbinsyre, også kendt som C-vitamin, for at danne kræftfremkaldende benzen. Benzen indtagelse kan bidrage mod cancere, såsom leukæmi. Dette skabte en alvorlig bekymring, fordi natriumbenzoat er almindeligt brugt i sure fødevarer med C-vitamin, såsom juice, sodavand og salatdressinger.


  FDA Testing

  FDA testet næsten 200 læskedrikke i 2005 at afgøre, om benzen blev der dannes i betydelige mængder. US Environmental Protection Agency sætter sikker grænse for benzen i drikkevandet med 5 dele pr milliard. Af læskedrikke FDA testet, 10 af dem overskred denne grænse, der spænder fra 7 ppb til 89 ppb, ifølge registreret diætist Mary Meck Higgins. Ni af drikkevarer med høje benzen niveauer havde både benzoater og ascorbinsyre tilsættes.


  Benzen Potentiale

  FDA udførte opfølgende undersøgelser for at afgøre, om natriumbenzoat udgjorde en betydelig sundhedsrisiko, men organisationen har ikke finde store mængder af benzen i disse efterfølgende undersøgelser. Higgins sagde visse formuleringer mad produkt kan bidrage til dannelsen af ​​benzen, som dåsen udsættelse for varme og lys under forsendelse af disse produkter.


  Benzoate Toksicitet

  Selvom natriumbenzoat kan reagere med C-vitamin under visse betingelser at skabe den kræftfremkaldende benzen, FDA mener natriumbenzoat selv en sikker kemikalie. I 1973 FDA bestilt Litton Bionetics Inc. til at bestemme toksiciteten af ​​natriumbenzoat. Virksomheden fastsatte, at LD50 i rotter eller dødelige dosis for 50 procent af forsøgspersoner, var omkring 5000 mg per kg legemsvægt. De har også konstateret, at natriumbenzoat ikke har nogen mutagene virkninger.

 • Tags:

Posts Carousel