Motion maj Cut Fall Risiko for nogle Parkinsons patienter

  • In Default
  • January 27
  • 2 Views
  • 0 comments

Motion maj Cut Fall Risiko for nogle Parkinsons patienter

Af Amy Norton
HealthDay Reporter

Onsdag, 31 december, 2014 (healthday News) - Øvelser, der fokuserer på balance og ben styrkelse kan hjælpe nogle mennesker med Parkinsons sygdom undgå falder, ifølge en ny klinisk forsøg.

Undersøgelsen, rapporterede online 31 december i Neurology, fandt, at fordelene var begrænset til folk med mildere Parkinsons symptomer. Den øvelse program - gjort det meste derhjemme - skære deres risiko for at falde med omkring 70 procent over seks måneder.

Men eksperter siger det betyder ikke, motion er ingen hjælp til folk med mere fremskreden Parkinsons.

Det er muligt, de kan have behov en øvelse program med mere tilsyn, siger ledende forsker Colleen Canning, lektor ved University of Sydney i Australien.

Denne mulighed skal stadig undersøges, tilføjede Canning. Men hvad synes klart, sagde hun, er, at "one size ikke passer alle", når det kommer til at udøve terapi for Parkinsons.

Parkinsons sygdom er en kronisk bevægelse lidelse, der forårsager rystelser, stivhed i lemmerne, og problemer med balance og koordination, ifølge Parkinsons sygdom Foundation. Omkring 60 procent af mennesker med sygdommen falder mindst en gang om året, ifølge Canning team - og det kan få konsekvenser spænder fra alvorlig skade på frygt for at være aktiv.

Alligevel fysisk aktivitet er vigtig for mennesker med Parkinsons, siger Dr. Roy Alcalay, en neurolog og medicinsk rådgiver for Parkinsons sygdom Foundation i New York City.

Det er dels fordi mennesker med Parkinsons - der typisk er ældre end 50 - bør udvise af hensyn til deres hjerte-kar-sundhed og psykisk velvære, forklarede Alcalay, som ikke var involveret i undersøgelsen.

"Så vi normalt anbefale motion, ligesom vi gør for den almindelige befolkning uden Parkinsons," sagde Alcalay.

Plus, tilføjede han, er der tegn på, at motion kan give særlige fordele for mennesker med Parkinsons. I lab dyr, fysisk aktivitet synes at beskytte hjerneceller fra nogle af de skader ses ved Parkinsons, Alcalay noteret.

Og de seneste undersøgelser af patienter med Parkinsons sygdom har fundet, at hjerte-kar-motion, såsom at gå, kan hjælpe med at lette fysiske og psykiske symptomer - herunder stivhed, balanceproblemer og depression.

"Denne undersøgelse giver et par nye stykker," Alcalay sagde. "Den ene er, at for folk med mindre alvorlige Parkinsons, motion gør reducere fald. For folk med mere alvorlig sygdom, men denne minimale-tilsyn program sandsynligvis ikke finder anvendelse. "

For undersøgelsen, tilfældigt Canning team tildelt 231 patienter med Parkinsons sygdom til enten at holde fast i deres sædvanlige pleje eller tilføje en øvelse program. Denne gruppe tog en månedlig klasse med en fysioterapeut, hvor de lærte balance og ben-styrke øvelser.

Men det meste af tiden, Canning sagt, motionister var på egen hånd; de blev bedt om at passe i 40 til 60 minutters motion, tre gange om ugen - med nogle af disse sessioner styret af en terapeut, der besøgte dem derhjemme.

Efter seks måneder, fandt forskerne, var der ingen klar fordel for studiegruppen som helhed. Billedet set anderledes, men når de fokuserede på de 122 patienter med mildere Parkinsons symptomer.

Blandt de patienter, 52 procent af motionister havde et fald i løbet af seks måneder. At sammenlignet med 76 procent af dem, der ikke udøver.

"Denne store effekt blev opnået med kun 13 procent af træningspas overvåget af en fysioterapeut," Canning sagde. "Resultaterne af vores undersøgelse tyder på, at tidlig indsats for mennesker med Parkinsons sygdom, bør udvides til at omfatte minimalt overvåget balance og styrke øvelser som falder-forebyggelsesstrategi."

"Tidligt" er nøgleordet, i henhold til Canning. "Vi skal ikke vente, indtil personen allerede er faldet," sagde hun.

Kun en forening blev fundet mellem motion og risiko for at falde blandt Parkinsons patienter; undersøgelsen ikke bevise årsag og virkning.

Alcalay bemærkes, at i USA, "minimal tilsyn" tilgang er typisk, hvordan fysisk terapi virker: Forsikringsselskaberne betaler for et begrænset antal sessioner, hvor terapeuter underviser folk øvelser, de skal fortsætte derhjemme.

Canning sagde mere forskning er nødvendig for at vide, om et program med tættere tilsyn kan hjælpe med at forhindre fald blandt folk med mere fremskreden Parkinsons.

"Patienter med Parkinsons sygdom, bør engagere sig i træning for bedre sundhedsresultater," siger Dr. Ergun Uc, en neurolog ved University of Iowa Hospitaler & klinikker i Iowa City. Uc også for nylig førte en undersøgelse, der fandt rask gang kan hjælpe med at forbedre Parkinsons symptomer.

Den aktuelle undersøgelse er "øvelse regime skal skræddersys til [patienters] formåen, for at maksimere gavn og forhindrer skader fra motion selv." "Men" tilføjede han,

Uc enige om, at det ville være umagen værd at undersøge virkningerne af en nøje overvåget program for folk med mere alvorlig Parkinsons.

Flere oplysninger

Den Parkinsons sygdom Foundation har mere på Parkinsons sygdom.

Posts Carousel