Mini-Strokes kan føre til PTSD, Undersøgelse Finder


Mini-Strokes kan føre til PTSD, Undersøgelse Finder

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Torsdag Oktober 2, 2014 (healthday News) - En mini-slagtilfælde må ikke forårsage varige fysiske skader, men det kunne øge din risiko for at udvikle post-traumatisk stress disorder (PTSD), en lille, ny undersøgelse antyder.

Næsten en tredjedel af de patienter, der led en mini-slagtilfælde - kendt som en forbigående iskæmisk anfald (TIA) - udviklede symptomer på PTSD, herunder depression, angst og nedsat livskvalitet, siger forskerne.

"I øjeblikket, er en TIA set af læger som en temmelig godartet lidelse," sagde undersøgelse medforfatter Kathrin Utz, forsker i afdelingen for neurologi ved University of Erlangen-Nürnberg i Tyskland.

Fandt imidlertid, Utz og kolleger, at fra en patients synsvinkel, en TIA er ikke så godartede.

"Vi har fundet en ud af tre patienter udvikler PTSD, som måske er bedre kendt som et problem findes i overlevende fra krigszoner og naturkatastrofer," Utz sagde.

PTSD kan udvikle sig, når en person oplever en skræmmende begivenhed, der udgør en alvorlig trussel, forklarede hun. "Det fører den person, der oplever symptomer såsom bekymring, mareridt, flashbacks og social isolation," sagde hun.

Resultaterne er baseret på spørgeskemaer udfyldt af 108 undersøgelse frivillige tre måneder efter, at have en TIA. Svarene viste også, at omkring 14 procent betydeligt havde reduceret mental livskvalitet efter deres mini-slagtilfælde, og 6,5 procent havde nedsat fysisk livskvalitet.

Deltagernes median alder var 70, ifølge undersøgelsen, der blev offentliggjort 2 oktober online i tidsskriftet Stroke.

TIA er en ret almindelig neurologisk tilstand. Fem ud af 1.000 mennesker vil opleve en på et tidspunkt i deres liv, siger Utz. Ligesom slagtilfælde, er forbigående iskæmiske anfald forårsaget af begrænset blodtilførsel til hjernen.

"Tias er korte episoder af slagtilfælde-lignende symptomer, såsom pludseligt indsættende følelsesløshed, svaghed eller lammelse, utydelig tale, tab af sprog, pludselig tab af hukommelse, sløret syn, forvirring, og svær hovedpine," Utz sagde. "Men i modsætning til et slagtilfælde, er fortsat ingen resterende værdiforringelse."

Tias betragtes som et advarselssignal for et slagtilfælde. Det er vigtigt, at patienter, der oplever en af ​​disse mini-slagtilfælde se deres læge, siger Utz.

Det er ikke helt klart, hvorfor nogle patienter udvikler post-traumatisk stress disorder efter en TIA, men andre gør ikke, sagde hun.

"Hvad vi ved på nuværende tidspunkt er, at yngre patienter og patienter, der i almindelighed har svært ved at håndtere stress, er mere tilbøjelige til at udvikle psykiske problemer efter en TIA," Utz sagde.

"Vi fandt også, at patienter, der overvurderer deres risiko for at lide en fremtidig slagtilfælde er også mere tilbøjelige til at vise psykiske problemer," tilføjede hun.

Disse resultater tyder på, at særlig opmærksomhed bør rettes mod yngre patienter. Undervisning bedre stresshåndteringsmetoder færdigheder og omhyggeligt forklare en patients realistisk slagtilfælde risiko kan hjælpe med at forhindre PTSD efter en forbigående iskæmisk anfald, siger Utz.

Dr. Ralph Sacco, formand for neurologi ved University of Miami Miller School of Medicine, sagde, at det er vigtigt at se en forbigående iskæmisk anfald som en mulighed for forandring.

"Selv en TIA kan skræmme nogle patienter og efterlade en varig indflydelse på niveauet af angst og føre til PTSD," sagde han.

"Jeg har ofte råde patienter til at tage kontrol over deres risici, og at erkende, at de kan gøre noget ved at reducere deres chancer for slagtilfælde," sagde han.

Lider en TIA kan være et wake-up call til at styre adfærd livsstil, såsom kost, motion, rygning og fedme, og til at være mere opmærksomme på blodtryk, kolesterol og blodsukker, sagde Sacco.

"Slagtilfælde er i vid udstrækning forebygges, så det er vigtigt ikke at føle sig magtesløs efter en TIA, men snarere til at blive mere invigorated om at tage kontrol over dit helbred," sagde han.

Flere oplysninger

For mere om forbigående iskæmisk anfald, besøge det amerikanske National Institute of Neurologiske og slagtilfælde.

Posts Carousel