Millioner af amerikanere er ofre for seksuel vold: CDC

 • In Default
 • December 10
 • 0 Views
 • 0 comments

Millioner af amerikanere er ofre for seksuel vold: CDC

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Onsdag 14 december (healthday News) - Hvert minut i USA, 24 mennesker er ofre for voldtægt, fysisk vold, eller forfølgelse af en intim partner, ifølge et estimat fra en ny føderal rapport.

Ifølge data fra det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse, 12 millioner amerikanske kvinder og mænd lider en form for partnervold hvert år med langt den største byrde bæres af kvinder.

Amerikanske kvinder lider mere end 1 million voldtægter årligt, siger rapporten CDC, og næsten en ud af fem kvinder vil være offer for voldtægt på et tidspunkt i sit liv.

Mænd er ikke immune over for sådan viktimisering enten dog med én i syv oplever vold i parforhold løbet af deres levetid.

Dette er den første rapport om seksuel vold udarbejdet af CDC, og "tallene fra det første år med dataindsamling er forbløffende," Linda Degutis, direktør for agenturets National Center for Forebyggelse og Kontrol Traumer, sagde under en pressekonference onsdag . "De fleste af ofrene først oplevet denne form for vold, inden de blev 25 år, ofte i løbet af deres teenageår," tilføjede hun.

"Seksuel vold, forfølgelse og vold i parforhold er udbredt og en vigtig folkesundhedsproblem i dette land," Degutis sagde. "Vi ved, at dette endog uden at kende den sande omfanget af dette problem. Mange ofre rapporterer ikke denne form for vold til politiet, venner, familie, eller sundhedsmæssige udbydere. "

Effekten på ofrene kan være umiddelbare, siger Degutis. "Firs-én procent af kvinderne og 37 procent af mænd, der oplevede voldtægt, fysisk vold eller forfølgelse af en intim partner rapporterede mindst en effekt af volden, såsom frygt, bekymring for sikkerheden, post-traumatisk stress disorder symptomer, skade, mangler mindst én dags arbejde eller skole og behovet for lægehjælp eller andre ofre tjenester, "bemærkede hun.

Og nogle effekter kan vare et helt liv. For eksempel, "Det er meget mere sandsynligt, at kvinder, der oplever vold vil have langsigtede sundhedsmæssige problemer," Degutis sagde.

Behandlingen og eftervirkningerne af seksuel vold er også dyrt, koster nationen mere end 8 milliarder dollar om året, sagde Degutis.

Den nye rapport er den første til at give nationale og statsligt niveau estimater for seksuel vold. Det er også den første rapport om 15 år at kvantificere omfanget af dette problem.

Andre vigtige resultater kan nævnes:

For kvinder:

 • En ud af fire kvinder har lidt alvorlig fysisk vold fra en intim partner i hendes levetid.
 • En ud af seks er blevet forfulgt under hendes levetid, tænker, at hun eller nogen tæt på hende ville blive skadet eller dræbt. Meget af forfølgelse opstod over telefonen og på det seneste, efter tekstbeskeder.
 • Næsten 70 procent af kvinder var under 25, da de oplevede en form for vold i parforhold for første gang.
 • Omkring 80 procent af voldtægtsofre oplevet overgreb, før de fylder 25.
 • Kvinder, der har oplevet seksuel vold, forfølgelse eller vold i parforhold var mere tilbøjelige til at rapportere fysiske og psykiske problemer end ikke-ofre.
 • De fleste kvinder, der var ofre kendte deres misbruger.

For mænd:

 • Omkring en ud af syv mænd har oplevet alvorlige fysiske vold fra en intim partner på et tidspunkt i deres levetid.
 • Én i 19 er blevet forfulgt på et tidspunkt. Disse mænd var bange eller mente, at de selv eller nogen tæt på dem ville blive skadet eller dræbt.
 • Næsten 53 procent af ofrene har oplevet en eller anden form for vold i parforhold, før de blev 25 år.
 • Over 25 procent af mandlige voldtægtsofre blev voldtaget, da de var 10 år eller yngre.
 • Mandlige ofre for seksuel vold var signifikant mere tilbøjelige til at rapportere fysiske og psykiske problemer end ikke-ofre.

En ekspert på området kaldes problemets omfang "overvældende."

»De CDC undersøgelsen Resultaterne viser også en stærk sammenhæng mellem vold og sundhedsmæssige problemer," sagde Esta Soler, grundlægger og præsident for Futures uden vold, en advocacy gruppe med base i San Francisco. "Og da repressalier er begyndt yngre, er vi nødt til at gøre mere for at forebygge vold med interventionsprogrammer for børn og unge."

Degutis aftalt. "Forebyggelse skal begynde tidligt ved at fremme sunde og respektfulde relationer i familier," sagde hun.

Flere oplysninger

For mere om seksuel vold, besøge amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

KILDER: Esta Soler, grundlægger og præsident, Futures uden vold, San Francisco; 14 December, 2011, pressekonference med Linda C. Degutis, Dr.PH, MSN, direktør, National Center for Forebyggelse og Kontrol Traumer, amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse

Sidst opdateret: 14 December de 2011

Posts Carousel