Miljømæssige årsager til skizofreni


 • Miljømæssige årsager til skizofreni  Fattigdom er spekuleret som en potentiel bidragyder til udvikling af skizofreni. Photo Credit Beijing Fattigdom billede ved Lenkarl fra Fotolia.com
 • Skizofreni forskning viser er der ingen specifik årsag til at udvikle sygdommen, men der er mange faktorer, der kan bidrage. National Institute of Mental Health erkender, at mindst 10 procent af de mennesker, der udvikler skizofreni har en første grads slægtning med sygdommen også. Genetisk forskning er i gang, og studiet af miljømæssige faktorer, der kan bidrage til lidelsen også er på vej. Den internationale Mental Health Research Organization præciserer, at begrebet miljø henviser til enhver medvirkende faktor foruden genetik.


  Prænatal og Virus Exposure

  Ifølge en undersøgelse fra 2004 fra Royal College of Psykiatere, kan risikoen for prænatal eksponering for influenza, røde hunde og centralnervesystemet forstyrre virus have en indvirkning på senere udvikling af skizofreni hos barnet. Derudover har prænatal stress også været impliceret som en faktor i senere udvikling af lidelsen. Nogle af de undersøgelser, der implicerer disse faktorer var små case kohorter, der ikke er replikeret med de samme resultater. International Mental Health Research Organization rapporterer dog, at forskning i livmoderen virus eksponering indikerer en 500 procent øget risiko for skizofreni fra en mor udsættes for rubella under graviditeten. Det bemærkes, at dette kan skyldes den medicin intervention eller til selve virus eksponering.


  Livet Stress

  Liv stress menes at være en anden miljømæssig faktor i udviklingen af ​​skizofreni. Kronisk psykologisk stress ændrer hjernen kemikalier, der er ansvarlige for at forvalte angst, tanker og beslutningstagning. Hjemmesiden Psykiske lidelser viser, at fortsatte liv stress såsom brudte parforhold eller død kære kan påvirke en ændring i hjernen, hvilket fører til skizofreni. Dog kan en forud eksisterende genetiske forbindelse også være en faktor, hvilket skaber en dobbelt risiko for at udvikle sygdommen. Royal College of Psykiatere bemærker også, at tidlig udsættelse for misbrug og omsorgssvigt i hjemmet kan være en faktor i udviklingen af ​​sygdommen. Betydelig traume har en indvirkning på hjernens kemi, og hvordan sindet kan reagere på stress.


  Fødsel Beliggenhed og økonomi

  Det har længe været teoretiseret, at personer født i fattigdom, har en øget risiko for at udvikle en psykisk lidelse. Ifølge Den Internationale Mental Health Research Organization, urbanisering er en sandsynlig medvirkende årsag til lidelsen. I bymiljøer, kan fattigdom og ernæringsmæssige underskud eksisterer. En undersøgelse fra 2006 rapporteret i American Journal of Epidemiology viser, at spærring individuelle forskelle, et fælles tema for børn født i den urbane samfund er mangel på ressourcer til fysiske og følelsesmæssige udvikling. Dette kombineret med mulig omsorgssvigt øger chancen for skizofreni udvikle senere i livet.

 • Tags:

Posts Carousel