Mentale og Stof Disorders væsentlig årsag til fatal Sygdomme

  • In Default
  • December 5
  • 5 Views
  • 0 comments

Mentale og Stof Disorders væsentlig årsag til fatal Sygdomme

Onsdag 28 August (healthday News) - Mentale og stofmisbrug lidelser var den hyppigste årsag til ikke-fatale sundhedsspørgsmål i hele verden i 2010, siger forskerne.

Disse lidelser var ansvarlig for mere af den globale byrde af dødsfald og sygdomme end hiv / aids, tuberkulose eller diabetes, i henhold til de nye resultater fra Global Burden of Disease Study.

I mellemtiden har en separat undersøgelse viste, at opioidafhængighed forårsager den største sundhedsmæssige belastning af alle ulovlige stoffer. Af de ca. 78.000 narkotika lidelse dødsfald i 2010 blev 55 procent menes at være resultatet af opioidafhængighed.

Undersøgelserne viste sig i den 29 august nummer af The Lancet.

Ved udførelse den første undersøgelse, forskere i USA og Australien undersøgt oplysninger fra 187 lande på 20 mentale og stofmisbrug lidelser til at bestemme forekomsten, tidlig død og fatal sygdom forårsaget af disse lidelser. Mentale og stofmisbrug lidelser var ansvarlige for næsten 23 procent af alle sygdomme byrde på verdensplan.

Selvom stofmisbrugslidelser blev rapporteret at have forårsaget relativt få dødsfald i 2010, forskerne påpegede, at dette skyldes, at disse dødsfald blev tilskrevet den fysiske dødsårsag - ikke stofmisbrug selv.

Med henblik på forskning, blev dødsfald som følge af selvmord er klassificeret som skader. I mellemtiden er dødsfald som følge af ulovlige stoffer ofte klassificeret som utilsigtede forgiftninger, så det faktiske antal dødsfald som følge af stofmisbrug kan være højere.

Selvom narkotika og alkohol afhængighed var mere udbredt blandt mænd, undersøgelsen viste, at kvinder i alderen 10 og op havde en større byrde for død og sygdom fra psykiske lidelser end mænd. Kun Kina, Nordkorea, Japan og Nigeria havde byrder død og sygdom fra mentale og stofmisbrug lidelser, der var betydeligt lavere end det globale gennemsnit.

"Mentale og stof brug lidelser er vigtige bidragydere til den globale sygdomsbyrde og deres bidrag er stigende, især i udviklingslandene. Omkostningseffektive indgreb er tilgængelige for de fleste lidelser, men tilstrækkelige finansielle og menneskelige ressourcer er nødvendige for at levere disse interventioner, "lederen af ​​undersøgelsen Harvey Whiteford, i Queensland Center for Medicinsk Sundhedsforskning ved University of Queensland i Australien, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse .

"På trods af de personlige og økonomiske omkostninger, behandling satser for mennesker med psykiske og stof brug lidelser er lave, og selv i de udviklede lande, er behandlingen typisk leveres mange år efter sygdommen begynder," Whiteford påpeget.

"I alle lande, stigmatisering omkring psykiske og stofrelaterede forstyrrelser begrænse brugen af ​​tilgængelige ressourcer, som gør ineffektivitet i fordelingen af ​​midlerne og interventioner. Hvis byrden af ​​de mentale og stofrelaterede forstyrrelser skal reduceres, vil mental sundhedspolitik og tjenester forskning skal identificere mere effektive måder at levere bæredygtige psykiatrien, især i ressource-miljøer med begrænset, "konkluderede han.

En separat undersøgelse viste også, at opioid afhængighed, såsom heroin, forårsager den største sundhedsmæssige belastning af alle ulovlige stoffer. Undersøgelsen fandt, at mere end to tredjedele af dem, der var afhængige af narkotika var mænd, for det meste i alderen 20 til 29. Af disse 64 procent hver blev afhængige af hash og amfetamin, og 70 procent hver var afhængige af opioider og kokain.

Byrden i de værst ramte lande, primært udviklede nationer, såsom USA, Storbritannien og Australien, var 20 gange højere end i de mindst ramte lande, viste resultaterne.

Selvom marihuana er det mest anvendte illegale stof, er kun 13 millioner mennesker rundt om i verden hooked på marihuana, undersøgelsens forfattere noteret. I mellemtiden, 17,2 millioner blev afhængige af amfetamin og 15,5 millioner blev afhængige af opioider.

Desuden rygning og alkohol er fortsat ansvarlig for omkring 10 procent af det totale død og sygdom byrde på verdensplan.

Undersøgelsens co-leder, Louisa Degenhardt, for National Drug og alkohol Research Centre ved University of New South Wales i Sydney, påpegede i pressemeddelelse, at undersøgelsen "resultater viser klart, at ulovlig stofbrug er en vigtig bidragyder til global sygdomsbyrde, og vi har nu den første globale billede af denne årsag til sundhed tab. "

Desuden Degenhardt tilføjede, "der kan gøres meget for at reducere denne byrde. Selvom vi har færre midler til at reagere på nogle årsager til byrde, såsom kokain og amfetamin afhængighed, godt evalueret og effektive interventioner kan nedsættes væsentligt to hyppigste årsager til byrde -. Opioidafhængighed og intravenøs stofbrug "

I en kommentar ledsager undersøgelser, Michael Lynskey og John Strang, med National Addiction Centre på Kings College London, sagde, at "det er vigtigt at dette projekt i ledende politik ikke kan overvurderes."

De bemærkede, at "relative mangel på oplysninger om forekomsten af ​​psykiske og stofbrug lidelser, og de skader, der er forbundet med disse lidelser, understreger behovet ikke kun for fortsat og igangværende bestræbelser på at forfine de metoder, der anvendes i det aktuelle projekt, men også for øget bestræbelser på at kvantificere både forekomsten af ​​psykiske og stofbrug lidelser og de risici, som disse betingelser. "

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om stofmisbrug.

Posts Carousel