Mennesker hardwired til at føle andre 'Pain, Study Finder

  • In Default
  • August 13
  • 1 Views
  • 0 comments

Mennesker hardwired til at føle andre 'Pain, Study Finder

Onsdag 28 August (healthday News) - Din hjerne er hardwired til at føle empati for dem tæt på dig, ifølge en ny undersøgelse.

Empati er evnen til at forstå en anden persons følelser. "Med kendskab, andre mennesker bliver en del af os selv," undersøgelse forfatter James Coan, en professor i psykologi ved University of Virginia, sagde i et universitet pressemeddelelse.

Han og hans kolleger brugte funktionel MRI til at overvåge hjernens aktivitet af 22 unge voksne, mens de, en ven eller en fremmed var under trussel om at modtage en mild elektrisk stød. De så, at de samme områder af hjernen blev aktiveret, når deltagerne blev truet med et chok, eller når en ven var truet.

Men disse hjerneområder viste lidt aktivitet, når en fremmed blev truet med et chok, ifølge undersøgelsen, offentliggjort i spørgsmålet august i tidsskriftet Social Cognitive og Affective Neuroscience.

"Sammenhængen mellem selv og ven var bemærkelsesværdigt ens," Coan sagde. "Konstateringen viser hjernens bemærkelsesværdige evne til at modellere selv til andre; at folk tæt på os til at blive en del af os selv, og det er ikke bare metafor eller poesi, det er meget reel. Bogstaveligt talt vi er truet, når en ven er truet. Men ikke så når en fremmed er truet. "

Denne reaktion sandsynligvis opstår, fordi folk har brug for at have venner og allierede, de kan side med og se at være det samme som dem selv, sagde Coan. Og som folk tilbringer mere tid sammen, bliver de mere ens.

"Det er hovedsageligt en opdeling af selv og andre; vores egen kommer til at omfatte de mennesker, vi bliver tæt på, "Coan forklaret. "Hvis en ven er truet, bliver det samme, som hvis vi selv er truet. Vi kan forstå den smerte eller vanskeligheder, de kan gå igennem på samme måde, vi forstår vores egen smerte. "

Dette er sandsynligvis en evolutionær tilpasning.

"En trussel mod os selv er en trussel mod vores ressourcer. Trusler kan tage ting væk fra os. Men når vi udvikler venskaber, folk, vi kan stole på og regne med hvem i det væsentlige bliver vi, så vores ressourcer udvides, vi får. Dit mål bliver mit mål. Det er en del af vores overlevelsesevne, "Coan sagde.

Flere oplysninger

The Stanford Encyclopedia of Philosophy har mere om empati.

Posts Carousel