Medicin, der kan skabe Tinnitus

 • In Default
 • October 18
 • 77 Views
 • 0 comments

 • Medicin, der kan skabe Tinnitus  Tinnitus er en næsten konstant ringen for ørerne. Foto Credit nærbillede af en mand øre i farvebillede af Ana de Sousa fra Fotolia.com
 • Tinnitus er en ringetone eller pulserende lyd, der kan høres, når der ikke er nogen ekstern kilde for lyd - ringningen kommer fra inde i øret. Den amerikanske Tinnitus Association anslår, at over 50 millioner amerikanere oplever denne tilstand, og ca. 12 millioner har alvorlige nok tinnitus til at se deres læge. Udsættelse for høje lyde, er den hyppigste årsag til tinnitus, men nogle medikamenter - både over-the-counter og receptpligtig - kan også forårsage tilstanden.


  Antibiotika

  Antibiotika er receptpligtig medicin til behandling af bakterielle infektioner. Tinnitus er en kendt bivirkning af chloramphenicol, erythromycin, tetracyclin, vancomycin og bleomycin. Tinnitus kan skyldes langvarig eller højdosis antibiotikabehandling.


  Aspirin

  Aspirin, når det tages i store doser, kan føre til tinnitus. CNN Health rapporter om, at overdoser, eller patienter, der tager mere om dagen, end anbefales til deres alder, kan føre til tinnitus og eventuel høretab. Efter aspirin terapi afbrydes, tinnitus symptomer forsvinder normalt.


  NSAID

  Ibuprofen, der findes i produkter som motrin, Advil, Aleve og andre ikke-steroide anti-inflammatoriske medicin, eller NSAID, der bruges til at lindre smerter og reducere feber. Dets toksiske effekt svarer til aspirin i at højere doser er mere tilbøjelige til at forårsage tinnitus, og så snart behandlingen afbrydes, hørelse typisk vender tilbage til normal.


  Antidepressiva

  Barry Keate, en tinnitus forsker og advokat, bemærker, at mens antidepressive lægemidler såsom Prozac, Zoloft og Paxil ikke forårsager tinnitus, er de kendt for at forværre tinnitus symptomer og kan øge den opfattede lydstyrke af ringen. Det er vigtigt at drøfte eventuelle tinnitus symptomer med en læge, når de søger rådgivning for depression, da der er alternative medicin, der kan ordineres.


  Diuretika

  Diuretika, ofte kaldet vand piller, er medicin, der hjælper kroppen at fjerne overskydende væske. Patienter med højt blodtryk eller nyresygdom kan behandles med diuretika som bumetanid, ethacrynsyre eller furosemid. Barry Keate rapporterer, at tinnitus normalt resulterer kun fra højdosis diuretika IV terapi.


  Malaria Medicin

  Anti-malaria medicin gives som preventatives og som behandlinger af malaria. DeafAccess.org rapporterer, at bivirkninger er mere udtalt, når faktisk at behandle sygdommen, som højere doser af medicin såsom kinin og chloroquinine er påkrævet. Når lægemidler er afbrudt, men tinnitus typisk vender.

 • Tags:

Posts Carousel