Med visse Strokes, Kan Effekter Fortsætter et årti senere

  • In Default
  • August 11
  • 0 Views
  • 0 comments

Med visse Strokes, Kan Effekter Fortsætter et årti senere

Fredag ​​marts 15 (healthday News) - Patienter, der lider en bestemt type slagtilfælde har ofte varige problemer med mobilitet, normale daglige aktiviteter og depression selv 10 år senere, ifølge en ny undersøgelse. Virkningerne af denne livstruende form for slagtilfælde, kendt som subaraknoidal blødning, pege på et behov for "efterladte pleje planer," svenske forskere siger.

Anført af Ann-Christin von Vogelsang på Karolinska Universitetshospital i Stockholm, forskerne gennemført en opfølgende vurdering af mere end 200 patienter, der overlevede subaraknoidalblødning. Disse streger er udløst af en bristet aneurisme - når et svagt punkt i en af ​​de blodkar, som forsyner hjernen pauser.

Undersøgelsen blev offentliggjort i udgaven af tidsskriftet Neurosurgery marts. Deltagere, hvis gennemsnitlige alder var 61, bestod af 154 kvinder og 63 mænd. De fleste havde operation for at behandle deres tilstand.

Et årti efter at have lidt et slagtilfælde, 30 procent af patienterne, at de var fuldt tilbagebetalt. Alle patienterne blev også spurgt om sundhedsrelateret livskvalitet: mobilitet, egenomsorg, sædvanlige aktiviteter, angst eller depression, og smerter eller ubehag. Deres svar blev sammenlignet med lignende mennesker, som ikke havde et slagtilfælde.

Slagtilfælde overlevende havde betydeligt flere problemer i alle kategorier af livskvalitet, med undtagelse af smerte, ifølge en journal pressemeddelelse.

Ikke overraskende, folk med mere alvorlige handicap havde større reduktioner i livskvalitet og betragtede sig ikke fuldt tilbagebetalt, siger forskerne. Ligeledes dem med andre underliggende betingelser havde også mere betydelige vanskeligheder 10 år efter lider et slagtilfælde.

Samlede livskvalitet på en 100-trins-skalaen var 78 for medlemmer af den almindelige befolkning sammenlignet med 71 for patienter med slagtilfælde.

Undersøgelsens forfattere sagde folk, der overlever en subaraknoidal blødning er i større risiko for lavere livskvalitet og mere sundhedsproblemer i tillæg til fysisk handicap og depression.

"Konsekvenserne for sundhedspleje fra vores undersøgelse er, at aneurismale [subaraknoidal blødning] patienter skal følges op, og at støtten skal gives lang sigt efter udbrud," forskerne sagde i pressemeddelelse.

De konkluderede, at langvarig pleje planer, ligesom dem, der anvendes til at hjælpe kræft overlevende, kunne give opfølgende støtte og hjælp apopleksipatienter styre urealistiske forventninger til deres helbredelse.

"En efterladte plejeplan har til formål at informere patienten om langsigtede virkninger, at identificere psykosociale ressourcer i deres lokalsamfund, og at give vejledning om opfølgende behandling, forebyggelse og sundhed vedligeholdelse," siger forskerne.

Nylige fund tyder på, at forbedringer stadig kan forekomme i disse patienter mere end et årti senere, frigivelse bemærkede, med livskvalitet en vigtig faktor i en langsigtet genopretning.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Institutes of Health giver flere oplysninger om hjernen aneurisme.

Posts Carousel