Mavesmerter efter at have spist Mandler

 • In Default
 • February 24
 • 247 Views
 • 0 comments

 • Mavesmerter efter at have spist Mandler  Nogle mennesker er allergiske over for mandler. Photo Credit AE Pictures Inc. / Stockbyte / Getty Images
 • Mandler er en rig kilde til protein, vitamin E, fibre og mange andre næringsstoffer. Mange mennesker nyder dem som en sund, skyld-fri snack. Men nogle befinder sig beklager deres valg kort tid senere, når mild til svære mavesmerter sætter ind. Mandler, især rå mandler, kan skabe mavesmerter af flere grunde. Selvom reaktionen er sædvanligvis harmløse, kan det til tider være symptomatisk for en farlig fødevareallergi.

  Allergisk reaktion

  MedlinePlus rapporter om, at nødder såsom mandler er årsag til en af ​​de mest almindelige fødevareallergi. En mild fødevareallergi kan omfatte gastrointestinale symptomer såsom mavesmerter, diarré, opkastning, svimmelhed og tilstoppet næse. Mere alvorlige symptomer omfatter konstriktion af luftvejene, hurtig puls eller tab af bevidsthed. Statens Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme rapporterer, at fødevareallergi kan forværres ved at udøve inden for to timer efter et måltid.


  Rå Mandler

  Huden af ​​rå mandler indeholder enzyminhibitorer, som gør dem vanskelige at fordøje, og dette kan være en anden kilde til mavesmerter. Men rå mandler har mere næring end ristede mandler, så mange mennesker foretrækker at spise dem i deres naturlige tilstand. Iblødsætning mandler først fjerner enzymerne. Sætte 4 kopper mandler og 2 teskefulde salt i vand nok til at dække, og lad dem trække i flere timer. Hæld vandet fra og lad dem tørre for en dag.


  Madforgiftning

  I 2004 blev millioner af pakker af rå mandler mindes som reaktion på salmonella forurening, hvilket fik Food and Drug Administration til at kræve, at alle mandler pasteuriseres inden salg. Disse mandler er stadig mærket som rå. Det er dog stadig muligt at købe upasteuriserede mandler fra landmændenes markeder og leverandører uden for USA, og der er en lille chance for disse nødder kunne have salmonella eller andre bakterier.


  Misforståelser

  Nævn mavesmerter og mandler, og du bare kan have nogen hjælpsomt informere dig, det er cyanid forgiftning. Det er korrekt, at den bitre forskellige mandler producerer cyanid, også kendt som blåsyre, når fordøjet. Men det er netop fordi de ikke sælges som fødevarer. Den søde mandler, du køber i butikken producerer ikke cyanid.


  Advarsel

  I de fleste tilfælde, mavesmerter fra at spise mandler er en harmløs og midlertidig tilstand. Hvis du konsekvent har smerter efter at have spist mandler, selv ristede mandler, kan det være en god idé at konsultere din læge for at udelukke muligheden for allergi. Hvis du oplever andre symptomer - såsom vejrtrækningsbesvær, chok eller svær svimmelhed - kontakte en læge med det samme, fordi disse er symptomer på en livstruende allergisk reaktion kaldet anafylaksi.

 • Tags:

Posts Carousel