Massageterapi for ankyloserende spondylitis


Massageterapi for ankyloserende spondylitis

En massage for ankyloserende spondylitis kan være meget mere end en himmelsk overbærenhed. Det kan lindre kroppen og hjælpe berolige sindet på mange måder, ifølge Dolly Wallace, NCTMB, en nationalt massør i Muskegon, Michigan. Som det ofte er tilfældet med massage og gigt, "det hjælper [give] lidt mere mobilitet og lindring af smerter, "bemærkede Wallace, tilføjede, at" det hjælper også med stress, angst og depression. "

Ledstivhed kan ofte medføre, at du antage ubehagelige arbejdsstillinger og holdninger, hvilket fører til overforbrug og belastning af musklerne, forklarede Jonathan Kirschner, MD, en assisterende professor i interventionel Spine og Sports Medicine Division af Institut for Rehabilitering Medicine ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai Hospital i New York City. "Massage kan helt sikkert hjælpe med muskelsmerter og stivhed," Dr. Kirschner sagde, men også bemærkes, at det ikke nødvendigvis hjælper med ledstivhed. Til det, sagde han, fysisk terapi for ankyloserende spondylitis (AS) eller laver lys motion er gavnligt.

Bedste Massage for ankyloserende spondylitis

"Forskellige patienter reagerer på forskellige former for massage [for ankyloserende spondylitis], så det er vigtigt at finde ud af hvilken type er bedst." Kirschner sagde. "En type indebærer aflytning, og det er normalt mindre effektive end nogle af de dybere, æltning former for massage."

For nogle kan massage udløse en ankyloserende spondylitis flare. Kirschner sagde, at så længe terapeuten er massere over muskler og ikke leddene, bør det ikke give problemer. "Hvis du har nogen form for smerte eller ubehag," sagde han, "altid fortælle massage terapeut, som så vil være i stand til at arbejde omkring det."

Wallace bruger generelt soft-tissue massage for ankyloserende spondylitis. Dette omfatter stretching, nogle vibrationer, cirkel strøg, æltning, lange glidende strøg, og mild sakrale rocking. Hendes massage teknikker imidlertid ændre sig, alt efter om en person er i en ankyloserende spondylitis flare eller hvis sygdommen er under kontrol.

"Der vil være visse tidspunkter, hvor en person er næsten i remission, og du kan være lidt mere aggressiv og bruge mere moderat pres," Wallace sagde. "Så er der tidspunkter, hvor [muskler er] betændte, og du skal bruge en meget lysere touch."

Efter en massage for ankyloserende spondylitis, bruger Wallace fugtig varme for at reducere og lindre muskelkramper. Eller, hvis et område er betændt, bruger hun is til at reducere hævelser.

Deep-tissue massage bør undgås, hvis en person er i en ankyloserende spondylitis flare, advarede Wallace.

Efter en massage for ankyloserende spondylitis, oplever nogle mennesker umiddelbare resultater og føler, at de kan bevæge sig bedre. For andre, Wallace sagde, relief kan tage lidt længere tid. Dit svar også til massage, afhænger af, hvor langt din gigt er skredet, forklarede hun. "Hvis tilstanden har udviklet sig til de sene stadier, kan smerten aftage men stivhed og immobilitet kan stige," sagde hun. Massage teknikker vil variere afhængigt af hvor langt din ankyloserende spondylitis er avanceret.

Massage og Gigt: Finde en terapeut

Den amerikanske Massageterapi Association har en locator tjeneste på sin hjemmeside til at hjælpe dig med at finde en terapeut i dit område. Inden en massage for ankyloserende spondylitis, spørg terapeuten spørgsmål om, hvad teknikker vil blive anvendt, og om terapeuten har erfaring med massage og gigt. Wallace bemærkes, at ikke alle massører øve terapeutisk massage, så det er vigtigt at spørge.

Hvorvidt sygesikring vil betale for massage for ankyloserende spondylitis varierer fra plan til at planlægge. "En masse forsikringsselskaber er fremme wellness planer som en del af forebyggende medicin, og nogle dækker massage, akupunktur, og sådan noget," Kirchner sagde. Check med din udbyder for at se, om det er dækket. Hvis det er, så spørg, hvor mange sessioner du kan planlægge. "Ikke alle massører acceptere forsikring," tilføjede Wallace, så det er vigtigt at spørge om det, også.

Hvis du tænker om at tilføje massage for ankyloserende spondylitis til din forvaltningsplan, gør dit hjemmearbejde og stille de rigtige spørgsmål for at finde den bedste terapeut for dig.

Posts Carousel