Mange Colonoscopies til seniorer Carry unødvendige risici


Mange Colonoscopies til seniorer Carry unødvendige risici


Credit: Sebastian Kaulitzki | Dreamstime

Mange colonoscopies udført for voksne over 70 år, kan beunlikely at gavne dem, ifølge en ny undersøgelse.

Sådanne procedurer udsætter folk til risikoen for en koloskopi uden bevis for, at de sandsynligvis vil drage fordel af dem, ifølge undersøgelsen. For eksempel kan tyktarmskræft screening test anses uhensigtsmæssigt, hvis det sker oftere end anbefalet, eller udført på patienter, som er ældre end 75.

I undersøgelsen blev 23,4 procent af colonoscopies udført over et år for ældre voksne sig at være uhensigtsmæssig. Forskerne primært data fra Medicare fordringer i Texas.

Hvor patienter bor, og hvad lægen de ser påvirker sandsynligheden for at undergå en uhensigtsmæssig procedure, sagde undersøgelse forsker Kristin Sheffield, en assisterende professor i kirurgi ved University of Texas Medical Branch. "For nogle læger, mere end 30 procent af de colonoscopies de udførte var potentielt upassende ifølge screening retningslinjer," sagde hun.

Mængden af ​​variation mellem læger i undersøgelsen "antyder, at der er nogle udbydere, der er overusing koloskopi til screening formål i ældre voksne," Sheffield sagde.

U. S. Forebyggende Services Task Force [s1] anbefaler, at folk ikke kendt for at være i høj risiko for tyktarmskræft begynder regelmæssig screening for sygdommen i en alder 50. For dem der vælger at gennemgå colonoscopies (andre undersøgelser omfatter en fækal okkult blod test og fleksibel sigmoideoskopi) bør proceduren ske hvert 10. år, og er ikke nødvendig efter alder 75.

Tyktarmskræft har tendens til fremskridt langsomt, Sheffield sagde, så tidlig påvisning er mindre tilbøjelige til at gavne ældre voksne. Samtidig, colonoscopies kommer med risiko for komplikationer, såsom perforering af tarmen, blødning eller inkontinens.

Upassende colonoscopies er ikke kun usandsynligt at gavne patienterne, de også forbruge ressourcer, der kunne bruges mere effektivt for de mennesker, der har brug for colonoscopies og ikke får dem, sagde Sheffield.

Sheffield og hendes kolleger så på data om 75.000 colonoscopies udført i Texas mellem oktober 2008 og september 2009. Til sammenligning har de også set på data fra fordringer over hele USA

I sidste ende, patienter beslutte, om at gennemgå en koloskopi. Men læger og sundhedssystemer påvirke disse beslutninger, skriver forskerne i deres undersøgelse.

De nye resultater betyder, at ældre patienter og deres leverandører bør være opmærksomme på screening retningslinjer og risikoen for colonoscopies. "Vi håber, at der vil være en indsats for at tilpasse screening praksis med gældende retningslinjer," måske gennem bedre kommunikation mellem læger og offentlige oplysningskampagner for at rette misforståelser, siger Sheffield.

Hvis ældre patienter stærkt foretrækker at gennemgå screening, så de og deres leverandører kunne overveje alternative screeningsmetoder, der involverer mindre risiko, såsom en test for okkult blod i afføringen, sagde hun.

Undersøgelsen blev offentliggjort i dag (marts 11) i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

Give det videre: Colonoscopies for ældre voksne kan bære unødvendige risici.

Posts Carousel