Måder at lindre smerter fra Iskias

 • In Default
 • February 4
 • 15 Views
 • 0 comments

 • Måder at lindre smerter fra Iskias  Iskiasnerven løber fra lænden ned i benene. Photo Credit tilbage billede ved Valentin Mosichev fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Iskias beskriver en tilstand karakteriseret ved smerter, der løber langs iskiasnerven --- den store nerve, der begynder i den nedre ryg, bevæger sig gennem balden og ned i benet. Betingelser, der komprimerer iskiasnerven kan forårsage iskias smerter, som kan variere fra mildt irriterende for invaliderende. Selvom lægerne behandler smerten af ​​iskias med hvile og medicin, for at holde den smerte væk de skal behandle den underliggende tilstand.

  Årsager

  Flere forhold i rygsøjlen kan komprimere iskiasnerven og føre til iskias. Den mest almindelige årsag, intervertebral disc herniation, opstår, når den bløde væskefyldt disk, der tilvejebringer en pude mellem hver ryghvirvler buler i rygmarvskanalen og presser på iskiasnerven. Osteoarthritis, også kendt som degenerative ledsygdom, beskriver en tilstand, hvor brusken i leddene nedbrydes. Dette kan føre til dannelsen af ​​osteocyter eller knogle Sporer, der udvikler nær enderne af knoglerne, som beskrevet af Arthritis Foundation. I rygsøjlen, kan disse benede fremspring invadere rygmarvskanalen og komprimere nerve. Selv om mere sjældne, kan dannelsen af ​​en tumor eller absces i rygsøjlen forårsage iskias, ifølge Merck Manual.


  Symptomer

  Smerte, det vigtigste symptom på iskias, udstråler langs nerve, der forårsager en brændende, stikkende eller prikkende fornemmelse ned i benet. Den konstante smerter kan resultere i følelsesløshed eller svaghed af de berørte ben. Iskias kan også forårsage smerte i lænden, hvilket kan forværres under pludselig bevægelse, såsom hoste. Selvom et symptom på en mere kompleks tilstand af rygsøjlen, patienter normalt fokusere på at lindre smerten fra iskias.


  Self-Care

  Smerten af ​​iskias kan ofte afhjælpes ved at gennemføre nogle selvstændige pleje foranstaltninger. Akutte smerter kan ofte afhjælpes med sengeleje, ifølge Merck Manual. Patienten bør hvile med hovedet hævet for at tage presset fra iskiasnerven. Når muskelspasmer i ryggen bidrager til sciatic smerte, anvendelse af kolde pakninger, afvekslende med varme, kan hjælpe med at lindre smerten. Øvelser kan bidrage til at korrigere kropsholdning og styrke musklerne til at støtte rygsøjlen og øge fleksibiliteten, som beskrevet af MayoClinic.com.


  Medicin

  Idet analgetiske lægemidler, såsom acetaminophen, kan midlertidigt lindre smerten af ​​iskias. Desuden kan ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen eller naproxen, give lindring, da de reducerer både smerter og betændelse. For mere alvorlige smerter, kan receptpligtig medicin, der afhjælper neuropatisk smerte, såsom lægemidlet gabapentin, som anvendes til behandling af kramper, give lindring.


  Medicinsk Intervention

  Hvis iskias smerter undlader at reagere på konservative foranstaltninger, kan lægerne nødt til at prøve mere aggressiv medicinske behandlinger. Indsprøjtning kortikosteroid medikamenter direkte på det angrebne område i ryggen kan bidrage til at reducere inflammation og derfor lindre kompression på iskiasnerven. For dem med iskias på grund af en diskusprolaps, kan en kirurgisk procedure kendt som en diskectomy være påkrævet. For at udføre en diskectomy, kirurger fjerne den del af disken svulmende i rygmarvskanalen gennem et lille indsnit i ryggen.

 • Tags:

Posts Carousel