Måder at få vægt for Cøliaki

 • In Default
 • August 4
 • 3 Views
 • 0 comments

 • Måder at få vægt for Cøliaki  Personer med cøliaki bør ikke spise hvede, rug, byg eller havre. Photo Credit Jupiterimages / Photos.com / Getty Images
 • Cøliaki, også kendt som gluten sensitiv enteropati, er en autoimmun sygdom, der påvirker tyndtarmen som kan føre til dårlig fordøjelse og malabsorption spørgsmål. Hvis du ikke har fået stillet diagnosen, men mener, at du lider af cøliaki, bør du vurderes af din læge. Ifølge Kathleen Mahan og Sylvia Stump, forfattere af "Krause s Food and Nutrition Therapy," individer diagnosticeret med sygdommen, rådes til at spise en glutenfri kost bestående af ingen hvede, rug, knap eller havre.

  Energiindtag og Protein

  Øge dit kalorieindtag er nøglen til at få vægt. Registreret diætist Susan Kundrat foreslår at tilføje yderligere 500 kalorier til din kost om dagen for at få 2 £. per uge. Udfordringen i at gøre dette, hvis du lider af cøliaki er at finde mad nok muligheder for at gøre det. Ifølge Mahan og Stump, kan øge din proteinindtag hjælpe genopbygge tabte energi butikker. Mejeriprodukter, kød, fisk, fjerkræ, æg og bønner er ikke-gluten kilder til protein, som du kan tilføje til din daglige kost.


  Kulhydratkilder

  En af de mest udfordrende makronæringsstoffer at supplere din kost med når der lider af cøliaki er kulhydrater. Forbrugende kulhydrater er dog vigtigt, hvis dit mål er vægtøgning. Læsning af ernæring etiketter produkter for at afgøre, om de er fri for gluten-indeholder ingredienser og erstatte ikke-gluten poster for de gluten emner, du brugte til at spise, er bydende nødvendigt. "Krause Fødevare- og Ernæring Terapi" antyder at spise produkter fremstillet af majs, kartofler, boghvede, ris, soja, quinoa, bælgplanter mel, hirse og amaranth.


  Fedtkilder

  På grund af malabsorption og dårlig fordøjelse problemer, der ofte ledsager cøliaki, er vigtig for både vægtøgning og forebygge vitaminmangel spiser nok fedt. Mahan og Stump sige, at fedtopløselige vitaminer, A, D, E og K er sædvanligvis lavt lider af cøliaki. Supplere din kost med en alder eller køn bestemt vitamin og mineral supplement bør være til gavn for din generelle sundhed. Øge din fedtindtag med forbruget af elementer såsom mejeriprodukter, salatdressinger, smør og nødder vil øge din samlede kalorieindtag. Overveje at supplere din kost med omega-3 fedtsyrer og medium triglycerider, især hvis du oplever steatorrhea, overskydende fedt i din afføring.


  Livsstil Behaviors

  Forbrugende små og hyppige måltider i løbet af dagen vil hjælpe dig med at forbruge tilstrækkelige kalorier og samtidig være mindre tilbøjelige til at resultere i maven nød. Valg high-density fødevareprodukter såsom de tidligere vil også hjælpe dig med at nå dit mål vægt. Opdage velsmagende og bekvem snacks, som du kan spise under dit arbejde dagen er gavnligt. Fastholdelse af en sund øvelse program bør være en del af din daglige rutine - bare være sikker på at spise før og efter din fysiske aktivitet.

 • Tags:

Posts Carousel