Mad Labels: Læs Them Administrer din diabetes


Mad Labels: Læs Them Administrer din diabetes

Emballerede fødevarer bære ernæring etiketter med en handy liste over ingredienser og nærende værdier, der lader dig vide, hvad der virkelig indeni. Men når de forsøger at skelne de fødevarer, der er bedst for diabetikere og dem, der skal stå på hylderne, kan disse paneler af oplysninger læses som et fremmed sprog. I sidste ende vil vide, hvordan man oversætte lingo på mærkningen af ​​fødevarer hjælpe dig være mere succes med at styre type 2-diabetes.

Forskning viste, at folk, der læser etiketter tendens til at vælge fødevarer ud fra deres kostbehov, snarere end på fortrolighed. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Folkesundhedsernæring, dem, der læser produkternes ernæringsmæssige oplysninger spiste mere fiber, mindre mættet fedt, få kulhydrater, og mindre sukker. De havde også bedre kontrol over deres kalorieindtag.

Her er hvordan du kan bruge ernæring etiketter til at hjælpe dig med at kontrollere effekten af ​​type 2-diabetes.

Zoom ind på betjener størrelser

Du skal først være opmærksom på portionsstørrelse og antallet af portioner, at pakken indeholder. Hvis en pakke har 2,5 portioner, og du spiser hele indholdet, så er du nødt til at formere alle resten af ​​de oplysninger - herunder kalorier, proteiner, kulhydrater og fedt - med 2,5. Kalorie count skal overvejes lige ved siden af ​​portionsstørrelse (det er normalt findes på næste linje), fordi tælle kalorier er afgørende, når de forsøger at tabe eller opretholde vægten.

Læs op på kulhydrater og sukker

Kulhydrater skal være din næste fokus. Første kig på det samlede beløb, som en portion indeholder - et stort antal at vide, siger Linda Sartor, RD, en registreret diætist og certificeret diabetes pædagog på Penn Rodebaugh Diabetes Center. Etiketten derefter viser, hvor mange af disse kulhydrater kommer fra sukker og hvor mange er fra fiber.

Sartor rådgiver ikke kun at fokusere på sukker: Sukker-fri er ikke altid carb-fri, siger hun. Nogle af produkterne kan indeholde sukkeralkoholer, mens andre stivelsesholdige fødevarer kan være høj i carbs.

Hvor mange kulhydrater, du skal have i en servering eller et måltid afhænger af din kost plan, og den medicin, du tager. En diætist - helst anbefalet - kan hjælpe dig med at organisere en plan for at holde styr på dine daglige Carb indtag, siger Martha Upchurch, RD, LDN, CVU, i Vanderbilt Eskind Diabetes Clinic i Nashville.

Faktor i Fiber

En sund kost består af mindst 25 gram fibre om dagen - et beløb, der meget få mennesker nå. Alligevel fiber - en form for komplekse kulhydrater, som din krop ikke kan nedbryde og absorbere - kan i høj grad gavne diabetikere: Det forsinker post-måltidet blodsukker stiger, undertrykker appetitten, reducerer kolesteroltallet og fremmer vægttab.

Produkter, der har mere end 5 gram fibre delvist opveje carbs som du indtager fra sukker og stivelse. Så hvis du spiser fødevarer med mindst 5 gram fibre, trække halvdelen af ​​dette beløb fra den samlede af kulhydrater, du havde på den side, som vil give dig den "nettobeløb" kulhydrater, som du fik fra dit måltid.

Break Down Fats

Den "totale fedt" sektion fortæller dig om fedt gram og procentdelen af ​​kalorier, der kommer fra produktets forskellige typer af fedtstoffer.

Nogle fedtstoffer (i begrænsede mængder) er godt for dig. Du ønsker at favorisere enkeltumættet og flerumættet fedt og styre fri af mættet fedt og transfedtsyrer, som begge er klart præciseret på etiketten.

Du kan derefter rulle ned til ingredienslisten og kigge efter gode olier som oliven, saflor, og nøddeolie. Du ønsker at undgå olier, der er rige på mættet fedt og transfedt, såsom kokosolie, palme olie, og eventuelle hærdede fedtstoffer. Som en samlet guide til at hjælpe dig med at begrænse fedt, anbefales Sartor vælge fødevarer med et maksimum på 3 gram total fedt per portion eller per 100 kalorier.

Gå let på Natrium og Kolesterol

Diabetes øger din risiko for hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, og nyresygdom. Så ser din salt og kolesterol indtag er en prioritet. Du kan finde oplysninger om begge klemt inde mellem fedt og Carb programoversigter. Generelt, vil du have mindre end 1.500 milligram salt om dagen - herunder hvad der er i tilberedte fødevarer, og hvad du drys på fra salt shaker. Desværre Sartor forklarede, de fleste mennesker komme tættere på 4.000 milligram om dagen. En måde at begrænse saltindtag er altid at vælge fødevarer, der er markeret som lav-natrium.

Fordi kosten kolesterol kan hæve kolesteroltallet, er det vigtigt, at du holder styr på mængden af ​​kolesterol, du får fra din mad. Du bør begrænse dig selv til omkring 200 mg per dag.

Selvom tabulerer næringsdeklarationen information kan synes som en endeløs ligning, det er nemmere end du måske tror. "De fleste af os spiser det samme repertoire af fødevarer over tid," Sartor noteret. Så når du scanner etiketterne på dine hæfteklammer og livretter, vil de tunge løft skal gøres.

Posts Carousel