Må Mandler Årsag Oppustethed?


 • Må Mandler Årsag Oppustethed?  Skål af mandler Kreditering Wavebreakmedia Ltd / Wavebreak Media / Getty Images
 • En håndfuld mandler er en sund snack rig på næringsstoffer og antioxidanter. Mandler er også høj i E-vitamin og magnesium, samt en god kilde til fiber, som kan hjælpe med at holde din fordøjelse sund. For nogle mennesker, dog kan mandler forårsage gastrointestinale problemer, herunder følelsen af ​​at være oppustet. Indholdet højt fiberindhold i mandler er en fælles sag, men oppustethed kan også være på grund af en allergi over for mandler. Hvis du oplever alvorlige oppustethed, eller hvis oppustethed er ledsaget af andre gastrointestinale symptomer, kan det være tegn på en mave lidelse.

  Fiber Problemer

  Børn og voksne bør indtage mellem 20 og 30 gram fibre om dagen for at opretholde en sund fordøjelse og forebygge forstoppelse, ifølge Harvard School of Public Health. En kop mandler indeholder omkring 18 gram fibre, hvilket er en af ​​grundene det gør en sund snack. Imidlertid kan fiberen også forårsage tarmluft i nogle mennesker, især hvis du spiser en masse mandler på en gang, som efterfølgende kan producere andre symptomer, herunder oppustethed og mavekramper. Tilføjelse for meget fiber til din kost for hurtigt er en almindelig årsag til gas, hvis du ikke normalt spiser en masse fiber.


  Almond Allergi

  Mandler er en del af en gruppe af nødder kaldes "trænødder", som også omfatter valnødder, paranødder, hasselnødder, cashewnødder og pistacienødder. Træ møtrik allergi er en af ​​de mest almindelige fødevareallergi hos børn og voksne, i henhold til Food Allergy forskning og uddannelse. Selv om en allergisk reaktion udløses af immunsystemet, gastrointestinale symptomer, herunder mavesmerter, oppustethed, kvalme, opkastning og diarré. Andre allergi-relaterede symptomer, såsom kløe eller en prikkende fornemmelse omkring munden, kan også være til stede. En allergi over for nødder er alvorlig og kræver medicinsk behandling.


  Digestive Disorders

  Oplever oppustethed efter at have spist mandler kan også potentielt være på grund af en mave lidelse, såsom irritabel tarm-syndrom. IBS er et fælles problem, med cirka 10 procent til 20 procent af den amerikanske befolkning oplever IBS på et tidspunkt i deres liv, ifølge University of Maryland Medical Center. IBS er en mild sygdom, men kan have problematiske symptomer, herunder oppustethed, mavesmerter og diarré eller forstoppelse. Fiber er en almindelig udløser for nogle mennesker med IBS. Oppustethed kan også være tegn på en mere alvorlig sygdom i sjældne tilfælde.


  Mulige løsninger

  Mild oppustethed på grund af fiber kan forebygges ved at reducere mængden af ​​mandler, du indtager. Hvis du ikke forbruge meget fiber, gradvist øge mængden af ​​mandler, du spiser langsomt over en periode på flere uger kan give din krop tid til at tilpasse, muligvis fjerne oppustethed på grund af gas. Tage et supplement, såsom simethicon, kan også reducere mængden af ​​gas i tarmene, hvilket kan også eliminere følelsen af ​​at være oppustet. Hvis du har mistanke om allergi eller fordøjelsesproblemer, konsultere en læge for korrekt diagnose og behandling.

 • Tags:

Posts Carousel