Må ammede Baby Boys Grow i bedre Studerende?


Må ammede Baby Boys Grow i bedre Studerende?

Af Kathleen Doheny
HealthDay Reporter

MANDAG 20 December (healthday News) - Tilføjelse til rapporter om, at amning øger hjernen sundhed, en ny undersøgelse fastslår, at spædbørn ammes i seks måneder eller længere, især drenge, gør betydeligt bedre i skolen i en alder af 10 i forhold til flaske -fed tots, ifølge en ny undersøgelse.

"Bør fremmes for både drenge og piger for sine positive fordele Amning," siger lederen af ​​undersøgelsen Wendy Oddy, forsker ved Telethon Institute for Child Health Research i Perth, Australien.

For undersøgelsen, offentliggjort online 20 december i Pediatrics, hun og hendes kolleger kiggede på de akademiske scoringer i en alder 10 på mere end tusind børn, hvis mødre havde indskrevet i en igangværende undersøgelse i det vestlige Australien.

Efter justering for faktorer som køn, familiens indkomst, maternelle faktorer og tidlig stimulation i hjemmet, såsom læsning til børn, de skønnede forbindelserne mellem amning og uddannelsesmæssige resultater.

Babyer, der var primært ammet i seks måneder eller længere havde højere akademiske score på standardiserede tests end de ammede færre end seks måneder, fandt hun.

Men resultatet varieres ved køn, og forbedringerne var eneste væsentlige ud fra et statistisk synspunkt for drengene. Drengene havde bedre score i matematik, læsning, stavning og skrivning, hvis de var ammede seks måneder eller længere.

Piger ammet i seks måneder eller længere havde en lille, men statistisk ubetydelig fordel i at læse scoringer.

Årsagen til de kønsforskelle er uklar, men Oddy gætter på, at den beskyttende rolle af modermælk på hjernen og dens senere konsekvenser for sproglige udvikling kan have større fordele for drenge, fordi de er mere sårbare i kritiske udvikling perioder.

En anden mulighed har at gøre med den positive effekt af amning på mor-barn forholdet, sagde hun. "En række undersøgelser vist, at drenge er mere afhængige end piger på moderens opmærksomhed og opmuntring for erhvervelse af kognitive og sproglige færdigheder. Hvis amningen letter mor-barn-interaktioner, så ville vi forvente, de positive virkninger af denne obligation til at være større hos mænd sammenlignet med kvinder, som vi observerede. "

Forskerne har forsøgt at redegøre for mødrenes uddannelse i deres vurdering.

"Vi tog hensyn til mors uddannelse og familiens indkomst, fordi vi har set før i andre undersøgelser, at mødre, der er bedre uddannet tendens til at amme i længere tid, og også læse og se på bøger oftere med deres børn," Oddy forklaret. "Vi tog disse faktorer i betragtning ved analysi for ikke at forvrænge resultaterne - og babyer ammet længere endnu gjorde bedre med hensyn til deres uddannelsesmæssige scoringer på 10 år."

Det har været længe forstået, at modermælk er af stor værdi for spædbarn neurologisk udvikling. "Næringsstoffer i modermælk, der er afgørende for optimal vækst hjernen, såsom langkædede polyumættede fedtsyrer, kan ikke være i modermælkserstatning," forskerne noteret.

De nye data bør ikke afskrække mødre til døtre fra amning, tilføjede Dr. Ruth Lawrence, direktør for Amning og menneskelige Amning Study Center ved University of Rochester School of Medicine i New York.

"Fordi vi ved bestanddelene i modermælk er så vigtige for hjernens udvikling, ville jeg ikke være den mindste smule afskrækket [om] amning en pige fra sådanne oplysninger," siger Lawrence, også medlem af det rådgivende råd af La Leche League International, en amning advocacy gruppe.

Tidligere i år, Oddy offentliggjort en undersøgelse tyder på, at spædbørn, der var ammede længere end seks måneder var mindre tilbøjelige til at have psykiske problemer som teenagere.

Denne nye undersøgelse "tilføjer at voksende beviser for, at amning i mindst
seks måneder har gavnlige virkninger på udviklingen optimal barn, "forskerne skrev. "Mødre bør tilskyndes til at amme i seks måneder og videre frem."

Flere oplysninger

Vil vide mere om amning, besøge La Leche League International.

KILDER: Wendy Oddy, Ph.D., Telethon Institute for Child Health Research, Unviversity of Western Australia, Perth; Ruth A. Lawrence, MD professor i pædiatri og obstetrik og gynækologi og direktør for amning og menneskelige Amning Study Center, University of Rochester School of Medicine, NY, og rådgivende råd medlem, La Leche League International; December 20, 2010, online Pediatrics
-

Sidst opdateret: December 20, 2010

Posts Carousel