Lupus & blussende ansigt under træning

 • In Default
 • February 7
 • 5 Views
 • 0 comments

 • Lupus & blussende ansigt under træning  Den Lupus Foundation of America anbefaler moderat aerob motion for at lindre symptomerne. Photo Credit Jupiterimages / Brand X Pictures / Getty Images
 • Lupus er en autoimmun sygdom, der kan forårsage betændelse i leddene, hud og vigtige organer. Selv om der ikke er nogen kur, kan symptomerne behandles med medicin. Regelmæssig, moderat motion er også gavnligt. Mens en blussende ansigt er en fælles konsekvens af motion - både for mennesker, der har lupus, og dem, der ikke - en sommerfugl-formet flush på tværs af dine kinder og næse er et klassisk lupus symptom. Dens udseende kan indikere, at en opblussen - eller forværring af symptomer - er nært forestående.

  Lupus Features

  Den mest almindelige - og den mest alvorlige - form for lupus er systemisk lupus erythematosus eller SLE. Symptomerne kan variere fra mild til svær, med sygdommen blusser op og aftagende uforudsigeligt. Ud over den karakteristiske butterfly-formet udslæt i ansigtet, kan tegn på lupus omfatte ledsmerter; træthed; feber; ændringer i vægt; hårtab; åndenød; og en tendens til lettere få blå mærker. Du kan også opleve angst, depression, forvirring og hukommelsestab. Komplikationer fra lupus kan være alvorlige og kan omfatte nyreskader, kognitiv dysfunktion og øget kræftrisiko. Årsagen til lupus er ukendt; genetik og miljø kan spille en rolle. Din læge kan ordinere kortikosteroider, anti-inflammatoriske lægemidler, eller immunosuppressive lægemidler. MayoClinic.com rapporterer, at udsættelse for både sollys og fluorescerende lys kan udløse en flare; infektioner og visse lægemidler kan også fungere som udløser.


  Butterfly Udslæt

  Ifølge en 2002 artikel i "American Family Physician," 90 procent af lupus patienter i sidste ende vise symptomer på huden. Butterfly udslæt - lægeligt kendt som malar udslæt - kan være enten fladt eller hævet og kan variere i intensitet fra en svag flush til en dyb blodrød misfarvning. Selv om det er normalt smertefri, nogle patienter rapporterer kløe eller afbrænding. Din læge kan ordinere en steroid creme til behandling af udslæt.


  Skylning under træning

  Generelt ansigtsrødmen under træning er forårsaget af udvidelse af blodkarrene på grund af øget cirkulation. Rødmen i ansigtet kan også skyldes solskoldning. Ifølge Lupus Foundation of America, har to tredjedele af lupus syge øget følsomhed over for ultraviolette stråler. Hvis du ikke har været diagnosticeret med lupus og varsel rødmen og rødme i en sommerfugl mønster på dit ansigt under træningen, skal du kontakte din læge. Hvis du har været diagnosticeret med lupus, ringe til din læge, hvis en sommerfugl udslæt vises på dit ansigt under træning; det kan signalere en modkørende flare. Hvis du allerede har en sommerfugl udslæt, kan den øgede blodgennemstrømning til dit ansigt, som udnyttelsen gøre det mere synligt.


  Øvelse Overvejelser

  Selvom motion kan gøre din udslæt midlertidigt mere mærkbar, det bærer betydelige fordele. Den Lupus Foundation of America anbefaler regelmæssig, moderat motion for at hjælpe med at styrke knoglerne, tone muskler, forbedre fleksibiliteten og vifte af bevægelse, og bidrage til at lindre stress, depression og træthed, der kan ledsage lupus. Ifølge "American Family Physician," fedme og forhøjet blodtryk er forbundet med lupus; motion kan medvirke til at reducere din risiko for disse betingelser. MayoClinic.com anbefaler 30 minutters aerob aktivitet de fleste af ugens dage. LFA rådgiver gåture, svømning, cykling, og modstand uddannelse lys. Beskyt dig selv mod varme og overdreven sol ved at udøve indendørs eller planlægge træningsprogrammer for tidlig morgen og aften. Brug altid en solcreme med en SPF på mindst 30; en bredskygget hat kan give yderligere beskyttelse. Inden du begynder en øvelse rutine for lupus, kontakte din læge.

 • Tags:

Posts Carousel