Luftforurening kan sænke fødselsvægt

  • In Default
  • August 19
  • 5 Views
  • 0 comments

Luftforurening kan sænke fødselsvægt


Credit: Graviditet foto via Shutterstock

En gravid kvindes udsættelse for udendørs luftforurening kan øge risikoen for hendes barn blive født ved en lavere fødselsvægt, ifølge en stor multinational undersøgelse.

Forskere fra 14 lokaliteter i ni lande, heriblandt Seoul, Sydkorea; Atlanta; og Vancouver, British Columbia, kompileret som kvinder blev udsat i løbet af deres graviditet de gennemsnitlige niveauer for partikler luftforurening. Kilder til partikler luftforurening omfatter trafik udstødning, kraftværker og endda støv.

Forskere derefter kigget på fødselsvægt hos spædbørn, der blev gennemført til sigt. Alt i alt, analyserede forskerne data fra ca. 3 millioner graviditeter og fødsler, hvilket gør dette det største studie til dato for at vurdere forholdet mellem moderens luftforurening eksponering og lav fødselsvægt.

Forskerne fandt, at for hver 10-mikrogram øget forurening partikler per kubikmeter luft, fødselsvægt faldt med 8,9 gram, omkring en tredjedel af en ounce, og spædbørn var 3 procent mere tilbøjelige til at være en lav fødselsvægt. Et spædbarn anses lav fødselsvægt, hvis han eller hun vejer under 5 pounds 8 ounce ved fødslen.

Lav fødselsvægt er en kendt risikofaktor for børnedødelighed samt hjerte, vejrtrækning og adfærdsmæssige problemer senere i livet.

Forureningsniveauer på undersøgelsessteder varierede fra ca. 10 til 70 mikrogram pr kubikmeter luft. "Det er helt klart engagementer, at folk ville have mange steder rundt omkring i verden," sagde undersøgelse forfatter Tracey Woodruff, Ph.D., en reproduktiv sundhed forsker i opdelingen af ​​maternel-føtal medicin ved University of California, San Francisco Medical Center . "Denne undersøgelse øger vores tiltro til, at virkningen af ​​luftforurening på fødselsvægt er virkelig."

Undersøgelsen, ledet af Dr. Payam Dadvand på Center for Forskning i Environmental Epidemiology i Barcelona, ​​Spanien, blev i dag offentliggjort i tidsskriftet Environmental Health Perspectives.

Tidligere undersøgelser vurderer sammenhængen mellem moderens udsættelse for luftforurening og en række negative graviditetsudfald, herunder lav fødselsvægt, for tidlig fødsel, dødfødsel og medfødte misdannelser, har vendt op blandede resultater. Mens nogle af de undersøgelser har fundet en stærk sammenhæng mellem udendørs luftforurening og føtal vækst, andre har ikke.

Forfatterne af denne seneste undersøgelse kan ikke sige med sikkerhed, om de lavere fødselsvægt skyldes luftforurening niveauer eller en anden faktor, at de var ude af stand til fuldt ud at redegøre for, såsom moderens socioøkonomisk status og om hun røget eller ej, to variabler, der er forbundet med lav fødselsvægt i tidligere undersøgelser.

I undersøgelsen blev spædbørn anset fuld sigt, hvis deres mors graviditet var 37-42 uger. Som et resultat, nogle babyer var op til seks uger ældre end andre på levering, som delvis kan forklare resultaterne, ifølge forskerne. En foster kan få op til otte ounce om ugen i de sidste uger af graviditeten.

"Den kliniske betydning af disse ændringer i fødselsvægt er fortsat uklart," siger Carrie Breton, Ph.D., en miljømæssig epidemiolog ved Keck School of Medicine ved University of Southern California i Los Angeles. Fordi ændringerne var små, er det vanskeligt at fortolke, hvad undersøgelsens resultater vil betyde for en individuel graviditet, tilføjede hun. Breton var ikke involveret i den nye undersøgelse.

Stadig det faktum, at forskerne fundet en lille, men konsekvent skift i fødselsvægt på tværs af så mange graviditeter viser, er der noget væsentligt foregår på befolkningsniveau, ifølge Virginia Guidry, Ph.D., der studerer effekten af ​​luftforurening på childrenâ € ™ s respiratoriske sundhed ved University of North Carolina i Chapel Hill. Guidry ikke var involveret i undersøgelsen.

"Denne undersøgelse viser, at fødselsvægt bør overvejes, når luftforurening politikker er lavet," sagde hun.

Ingen ved med sikkerhed, præcis hvordan en mors luftforurening eksponering kan påvirke hendes spædbarns fødselsvægt. Nogle forskere hypotesen, at luftforurening kan påvirke vedhæftningen af ​​fosteret til moderkagen, det organ, der forbinder det voksende barn til væggen af ​​livmoderen og tillader næringsstoffer passere mellem moderen og fosteret.

Luftforurening kan også fremhæve moderens krop, hvilket kan påvirke fostrets vækst, siger Woodruff. Partikelforurening er blevet forbundet med en række skadelige sundhedsvirkninger hos voksne, herunder astma, hjertesygdomme, diabetes og slagtilfælde.

Det er umuligt at sige fra dette studie, hvilken virkning reducerer personlige luftforureningen eksponering kan have på de enkelte graviditeter. Men "der er så mange undersøgelser, der viser de negative sundhedsmæssige virkninger af luftforurening, at det er altid en god ide at forsøge at reducere eksponeringen, når det er muligt," siger Guidry.

Environmental Protection Agency (EPA) anbefaler, at folk reducere deres eksponering for luftforurening partikler ved at undgå anstrengende motion udendørs i områder og på tidspunkter, hvor luftforureningen er høj. Lokale luftkvalitet betingelser og prognoser kan ses på airnow.gov.

Sidste august Den amerikanske appelret i Washington, DC, slog en regel indført af EPA, som er designet til at bremse spredningen af ​​skadelige emissioner fra kraftværker på tværs af stat linjer.

Give det videre: Luftforurening kan forårsage lav fødselsvægt hos spædbørn.

Denne historie blev leveret af MyHealthNewsDaily, en søster websted til LiveScience. Følg MyHealthNewsDaily på TwitterMyHealth_MHND. Vi er også på Facebook & Google+.

Posts Carousel