Lidt kendt om, hvordan man bedst Hjælp Kids Efter Trauma

  • In Default
  • January 26
  • 6 Views
  • 0 comments

Lidt kendt om, hvordan man bedst Hjælp Kids Efter Trauma

Af Amy Norton
HealthDay Reporter

Mandag, 11 februar (healthday News) - Når børn går gennem et traume - uanset om det er så sjældent som en skole skydning eller så almindeligt som en bilulykke - de kan have behov for terapi til at hjælpe dem med at håndtere det. Men ny forskning fastslår, at eksperterne ved lidt om, hvilke typer af terapi faktisk arbejde.

Gennemgangen af ​​22 offentliggjorte undersøgelser, at visse former for "samtaleterapi" syntes effektiv for nogle børn, der udsættes for traumer som en naturkatastrofe, skole vold eller en ulykke.

Det bedste bevis var for programmer, der tilbydes på skoler, der er involveret kognitiv adfærdsterapi - hvor rådgivere hjælper børnene snakke om og ændre usunde tanker og vaner de har udviklet som reaktion på traumer.

Men alt i alt, den offentliggjorte forskning giver lidt at gå på, i overensstemmelse med den revision, der blev offentliggjort online 11 Feb og i marts print nummer af Pediatrics.

"Jeg var virkelig overrasket over," siger ledende forsker Valerie Forman-Hoffman, en epidemiolog ved RTI International forskningsinstitut i Research Triangle Park, NC "Jeg troede, vi ville have alt dette beviser, at vi kunne syntetisere at hjælpe med at gøre henstillinger."

Men det var ikke tilfældet. Forman-Hoffman team gennemsøgt mere end 6.600 artikler i den medicinske litteratur. Og de fandt kun 22 studier, der opfyldte deres kriterier for en veltilrettelagt, stringent kig på terapier for børn, der udsættes for traumatiske begivenheder.

Nogle undersøgelser omfattede børn, der havde været igennem et traume, men endnu ikke var der har symptomer på post-traumatisk stress syndrom; andre fokuserer på børn, der havde symptomer.

Hos børn, kan post-traumatisk stress manifestere i en række måder, herunder søvnbesvær, mareridt, koncentrationsbesvær og bekymrende reaktioner på påmindelser om den traumatiske hændelse. For eksempel, hvis et barn var i en bilulykke, lyden af ​​en ambulance sirene, endda måneder senere, kan være bittert.

Enkelte undersøgelser vist, at samtaleterapi syntes nyttigt for enten at forebygge eller behandle traumatisk stress. Ingen undersøgelse viste, at antidepressiva eller andre medikamenter virkede.

I de fleste tilfælde, hvor resultaterne var lovende, den undersøgelse så på en skole-program, der omfattede en form for kognitiv adfærdsterapi. Forman-Hoffman sagde, at type intervention typisk vil blive rullet ud, når der er et traume, der påvirker samfundet.

Den indlysende eksempel lige nu ville være den Sandy Hook Elementary skydning for to måneder siden i Newtown, Conn. Det tragedien har kastet et spotlight på, hvordan man bedst hjælpe børn gennem et traume, Forman-Hoffman sagde.

"Desværre, så vidt hvad der er støttet af beviser, kan vi ikke gøre eventuelle anbefalinger," sagde hun.

En anden ekspert enige om, at beviser mangler.

"Vi ved bare ikke meget," aftalt Dr. Denise Dowd, der har specialiseret sig i akut pleje på Børns Mercy Hospitaler og klinikker i Kansas City, Mo.

Men det betyder ikke, der er ikke noget, der skal gøres, siger Dowd, der skrev en redaktionel offentliggjort med studiet.

"Vi har nogle beviser på, hvad der er effektiv," bemærkede hun. "Og vi er nødt til at gribe ind, når et barn er at have en hård tid."

Dowd tilføjede, at selv i mangel af beviser på formelle behandlingsformer, kan forældrene selv gøre en stor forskel.

Børn, der har en støttende forælder eller en anden voksen i deres liv er typisk "elastisk", Dowd sagde. "Forældre bør anerkende magt i deres egen pleje. Du behøver ikke offentliggjort forskning beviser til at vide, at der er vigtigt. "

Selvfølgelig gør nogle børn udvikler dvælende problemer efter et traume. Det er ikke klart, hvor ofte det sker, undersøgelse forfatter Forman-Hoffman sagt, og meget afhænger af det enkelte barn.

Børn med en historie af angst eller depression, for eksempel, synes at være en øget risiko for post-traumatisk stress. Det samme gælder for børn med kronisk stress i deres liv - som at leve i fattigdom eller lidelse mishandling eller misbrug.

Der er en masse spørgsmål om, hvornår og hvordan til at gribe ind, sagde Forman-Hoffman. Tilbyder hjælp til alle børn, som har været udsat for et traume, som en skole skydning eller en tornado? Eller har du vente, indtil nogle børn har udviklet traumatiske stress symptomer og kun gribe ind med dem?

En ting, der er uklart, Forman-Hoffman bemærkede, er, om eventuelle behandlingsformer have negative virkninger. Kunne nogle børn gøre værre, fordi de er nødt til at "genopleve" traumet? Det er et særligt vigtigt spørgsmål, når det kommer til behandlinger, der skal forhindre børn fra udviklingslande symptomer.

"Du ønsker ikke at gøre dem skade, selvfølgelig," Forman-Hoffman sagde.

"De fleste børn, der udsættes for en ikke-kronisk traumer vil gøre fint," Dowd sagde. Men hun og Forman-Hoffman begge sagde det er vigtigt at træde til, når børn har problemer uger til måneder efter traumet. Ofte vil børn kun begynde at have tydelige symptomer på dette punkt.

Du kan starte med at tale med dit barn om arrangementet og hvordan de føler. Hvis du mener, dit barn kæmper, Dowd sagde, så tal med din børnelæge eller anden udbyder.

Gennemgangen fokuserer på børn, der havde levet gennem naturkatastrofer eller "menneskeskabte" traumer som samfund vold. Så betyder det ikke noget om behandlinger for børn, der lider af kroniske traumer som misbrug eller forsømmelse, Forman-Hoffman noteret.

Flere oplysninger

Læs mere om barndommen traumatisk stress fra National Child Traumatisk Stress Network.

Posts Carousel