Leg Clots Kan ikke rejse til Lunger

  • In Default
  • January 28
  • 6 Views
  • 0 comments

Leg Clots Kan ikke rejse til Lunger

Tirsdag 20 oktober (healthday News) - Ny forskning rejser tvivl om mangeårige medicinske dogme, at farlige blodpropper i lungerne, kendt som lungeemboli, stammer fra blodpropper i de dybe vener i benene eller andre dele af den nederste organ, som derefter bryde op og rejse op gennem kroppen.

En undersøgelse optræder i spørgsmålet om Archives of Surgery oktober fandt, at 85 procent af traumepatienter med lungeemboli viste ingen tegn på dyb venetrombose eller blodpropper i de nedre ekstremiteter.

Den ledende forfatter af undersøgelsen, dr George Velmahos, chef for opdelingen af ​​traumer, akut kirurgi og kirurgisk intensivbehandling på Massachusetts General Hospital og professor i kirurgi ved Harvard Medical School i Boston, sagde resultaterne kaster også tvivl om brugen af filtrene til at forhindre blodpropper fra rejser.

Men en ekstern ekspert sagde resultaterne skal modtages forsigtigt, i hvert fald for nu.

"Jeg tror, ​​det er en interessant rapport. Jeg vil ikke kalde det en bombe ", siger Dr. Jack Ansell, formand for afdelingen for medicin på Lenox Hill Hospital i New York City. "Jeg tror, ​​denne undersøgelse på ingen måde besvarer dette spørgsmål, eller vender det oprindelige koncept, at de fleste lungeemboli stammer som venøs trombose [blodpropper] i de dybe vener i benet eller undertiden i bækken eller maven."

Ifølge Velmahos, er begrebet blodpropper i lungerne oprindelse som blodpropper i benene aldrig blevet udfordret, trods beviser i litteraturen, at nogle patienter, der lider af lungeemboli ikke viste tegn på at have haft en blodprop i de nedre ekstremiteter.

For denne undersøgelse, Velmahos og medforfattere kiggede tilbage over medicinske optegnelser over 247 traumepatienter som havde fået foretaget CT pulmonal angiografi og CT venografi.

Blandt 46 patienter med PE, kun 7 havde også DVT, eller 15 procent.

Der er mulige forklaringer, sagde holdet. Det er muligt, at hele oprindelige blodprop løsrevet sig og efterlader ingen spor. Men cadaver undersøgelser tyder, at kun en del af benet blodprop bryder væk, og en rest typisk efterladt. Eller det kunne være, at der findes små blodpropper og blev ikke samlet op af billeddannelse teknikker eller endda at blodpropper starte i de øvre ekstremiteter, som ikke rutinemæssigt undersøgt.

Ansell pegede også på, hvad han mener er flere mangler i undersøgelsen.

"Der er stadig nogle problemer, der kunne tegne sig for, hvorfor de ikke se DVTs," Ansell sagde. "De screeningsmetoder kan ikke være ideel [og] små blodpropper i kalv vener er vanskelige at visualisere ved hjælp af forskellige teknikker."

"Når det er sagt, i hvert fald er der mulighed med bestemte skader, at der kunne være blodpropper dannet lige primært i lungerne og ikke nødvendigvis rejse fra andre vinkler," tilføjede han.

Velmahos følte, at han allerede havde udelukket potentielle årsager til ikke at se lavere ekstremiteter blodpropper i pulmonale emboli patienter, og han sagde, er "meget overbevist om, at der ikke kan etableres en sammenhæng." Men han erkendte også, at "enhver retrospektiv undersøgelse [som det er] skal ses med et gran salt. "

Flere undersøgelser nødvendigt at udføre undersøgelsen, især at udforske den hypotese, at lungeemboli faktisk danner først i lungerne.

Hvis det viser sig, at DVTs ikke rejse langt fra benene, gør små filtre nu brugt til at fange dem forblive nyttig terapi? En ekspert sagde, at problemet kan være en mindre.

"Lungeemboli og DVT er store problemer i traumepatienter. Spørgsmålet er, hvordan man behandler dem, "siger Dr. David Gillespie, professor i kirurgi ved University of Rochester Medical Center. "Antikoagulanter såsom heparin har været standarden for pleje ... Fortolkningen her bør ikke være, at alle filtre er dårlige [men] antikoagulanter bør være det vigtigste terapi."

Endelig, hvis DVTs ikke frigøre og rejse til lungerne, "det betyder ikke, at DVT er ligegyldig,« Ansell sagde. "Det er klart fastslået, at de fleste eller mange lungeemboli gør oprindelse i benene i de nedre ekstremiteter og et stadig behov for at yde passende antikoagulant [blodfortyndende] profylakse hos patienter, som er i fare, uanset om de er traumepatienter eller bare patienter immobiliseret af andre årsager på hospitalet. "

Flere oplysninger

Der er mere om dyb venetrombose på US National Heart, Lung, og Blood Institute.

Af Amanda Gardner
HealthDay Reporter

KILDER: George Velmahos, MD, Ph.D., Chief, opdeling af traumer, akut kirurgi og kirurgisk intensivbehandling, Massachusetts General Hospital, professor, kirurgi, Harvard Medical School, Boston; Jack Ansell, MD, formand, afdelingen for medicin, Lenox Hill Hospital, New York; David Gillespie, MD, professor, kirurgi, University of Rochester Medical Center, New York; Oktober 2009 Archives of Surgery

Sidst opdateret: 20 oktober 2009

Posts Carousel