Laparoskopisk kirurgi for tyktarmskræft kan drage fordel seniorer


Laparoskopisk kirurgi for tyktarmskræft kan drage fordel seniorer

Tirsdag 8 Oktober (healthday News) - Seniorer, der har minimalt invasiv laparoskopisk kirurgi for tyktarmskræft er langt mindre tilbøjelige til at ende på et plejehjem efter at være blevet udskrevet fra hospitalet, end dem, der har åben kirurgi, en ny undersøgelse fund.

En ekspert ikke forbundet med forskning sagde undersøgelsen tilføjer værdifulde oplysninger til patienterne.

"Laparoskopisk kirurgi giver mange fordele i forhold til lignende procedurer udføres gennem et stort åbent snit," siger Dr. Jerald Wishner, direktør for kolorektal kirurgi på Northern Westchester Hospital i Mount Kisco, NY

"Patienter, der gennemgår en laparoskopisk tilgang oplevelse færre smerter, tidligere afkast på tarmens funktion, tidligere ambulation [gå evne], forbliver kortere hospitaler og tidligere tilbagevenden til deres baseline aktiviteter," sagde han. "Disse fordele kan være særlig vigtigt at de ældre."

I den nye undersøgelse, en canadisk team af forskere gennemgået data på mere end 9.400 patienter over en alder af 70, som havde tyktarmskræft kirurgi i USA mellem 2009 og 2010. Af de patienter, mere end 5.700 havde åbne operationer, mens omkring 3.700 havde mindre invasive laparoskopisk procedurer.

Patienter, der havde åben kirurgi var langt mere sandsynligt end dem, der havde laparoskopisk kirurgi til at blive sendt til et plejehjem efter at have forladt hospitalet, fandt holdet, på 20 procent i forhold til 12,5 procent, hhv.

Studiet er planlagt til præsentation tirsdag på den årlige Klinisk kongres i American College of Surgeons i Washington, er DC Resultater præsenteret på medicinske møder typisk betragtes som foreløbige, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

"Der er tegn på, at laparoskopisk kirurgisk behandling for tyktarmskræft ligner en åben operation i form af resultater fra en kræftbehandling synspunkt," undersøgelse forfatter Dr. Richard Liu, en almen kirurgi beboer på Dalhousie University i Halifax, Nova Scotia, sagde i et kollegium pressemeddelelse.

Ifølge det amerikanske National Cancer Institute, tre-års overlevelse og kræft tilbagefald satser er sammenlignelige for patienter, der har laparoskopisk eller åben kirurgi for enhver fase af tyktarmskræft.

Alder påvirkede også risikoen for at ende på et plejehjem efter tyktarmskræft kirurgi. Den laveste risiko var for aldersgruppen 70 til 75, mens risikoen var fire gange højere blandt dem i alderen 80-85 og otte gange højere blandt dem over 85, siger forskerne.

Liu hold fandt også, at patienter, som havde andre sygdomme - som diabetes, højt blodtryk eller hjertesygdomme - var mere tilbøjelige til at kræve plejehjemsanbringelse efter at have forladt hospitalet.

For tyktarmskræft patienter i deres tidlige 70'erne, der ikke har fremskreden kræft eller andre større sundhedsproblemer, laparoskopisk kirurgi kan hjælpe forlænge deres liv, og også bevare deres livskvalitet, forskerne konkluderede.

Wishner aftalt. "Forbedringen i mobilitet og reduktion i postoperativ smerte giver [patienter] at forlade hospitalet hurtigere og uden hjælp, hvilket gør dem mindre tilbøjelige til at kræve decharge til et plejehjem," sagde han. "Desuden, tidlig ambulation og kortere hospitalsophold reducerer risikoen for postoperative komplikationer som lungebetændelse og venøs trombose [blodpropper], hvilket vil øge behovet for langsigtet pleje på et plejehjem."

En anden ekspert mener, at laparoskopisk kolon kirurgi stadig underudnyttet.

Proceduren "er ikke nyt," siger Dr. Julio Teixeira, en generel kirurg med speciale i minimalt invasiv kirurgi på Lenox Hill Hospital i New York City. "Faktisk blev det først gjort for 20 år siden. Men de teknikker havde svært at få accept blandt kirurger på grund af bekymring over en sikker og korrekt udførelse af kræft kirurgi og de udfordrende færdigheder, der kræves. "

Teixeira tilføjede, at "mange beviser der nu har samlet, at minimalt invasiv kirurgi for tyktarmskræft kan være både sikker og effektiv til behandling af cancer. Selv seneste undersøgelser viser imidlertid, at kun 15 til 20 procent af landets kirurger bruge laparoskopisk teknikker til kolorektal kirurgi. "

Det er uheldigt, sagde han, da "de patienter, der står til at få mest muligt ud af minimalt invasiv kirurgi er ofte svagere fysiologiske reserve som ældre, overvægtige og personer med betydelige problemer såsom pulmonal [lunge], og hjerte-kar-sygdom."

Flere oplysninger

Det amerikanske National Cancer Institute har mere om tyktarmskræft behandling.

Posts Carousel