Lægemidler til Test Angst


 • Lægemidler til Test Angst  En skræmmende test Photo Credit algebra billede ved Katrina Miller fra Fotolia.com
 • Test angst er en type af præstationsangst. Mennesker, der lider af test angst har ofte andre typer af angst, især social angst. Ikke-farmakologiske metoder betragtes som den første linje i behandling, men hvis de ikke, eller hvis angst er virkelig uarbejdsdygtighed, medicin kan være nyttig.


  Betablokkere

  Propranolol (Inderal) er en betablokker, en medicin normalt bruges til behandling af forhøjet blodtryk, der også kan bruges til præstationsangst. Dens anvendelse er især udbredt blandt scenekunstnere. Propranolol blokerer de fysiske manifestationer af angst. Det forsinker hjertet, reducerer rystelser og fald sveden. Det har taget omkring 30 minutter før begivenheden. Det bør aldrig bruges for første gang på dagen for testen - nogle mennesker ikke reagere på det godt. Bivirkninger omfatter svimmelhed og en meget langsom hjerterytme. Der er visse medicinske tilstande, hvor dens anvendelse ikke anbefales, såsom astma.


  Benzodiazepiner

  Benzodiazepiner kan anvendes regelmæssigt eller efter behov. Til behandling af test angst, bør de tages omkring 30 minutter til en time før prøven. Almindeligt anvendte lægemidler fra denne klasse indbefatter alprazolam, clonazepam og lorazepam. Den nødvendige dosis er variabel og skal bestemmes på et individuelt grundlag. Ved hjælp af disse stoffer, før test kan forårsage søvnighed og kan forringe hukommelsen og tankens klarhed. Med høje indledende niveauer af angst, kan disse medikamenter sænke angst til et tåleligt niveau, og kan forbedre ydeevnen. De har en potentielt vanedannende, men hvis taget sjældent, dette er et mindre problem, end med regelmæssig brug.


  Antidepressiva

  Antidepressiva kan anvendes til behandling af mere generaliseret angst, såsom social angst, som kan være ledsaget af test angst. Mest almindeligt anvendte er serotonin specifikke reuptake hæmmere såsom paroxetin og sertralin. Deres bivirkninger omfatter et potentiale for at forårsage agitation og selvmordstanker. Også, kan de ikke bruges lige før og eksamen - de skal tages på en regelmæssig basis.

 • Tags:

Posts Carousel