Kvinder med Lupus Seem større risiko for hoftebrud

  • In Default
  • January 30
  • 16 Views
  • 0 comments

Kvinder med Lupus Seem større risiko for hoftebrud

Af Kathleen Doheny
HealthDay Reporter

Torsdag 4 jul (healthday News) - Kvinder med lupus - den autoimmune sygdom, der kan skade hud, led og organer - også har større risiko for et hoftebrud kendt som en cervikal fraktur, ny forskning fra Taiwan antyder.

Dr. Shu-Hung Wang, i Taipei Veterans General Hospital, og hans kolleger evalueret næsten 15.000 voksne - 90 procent af dem kvinder - der havde lupus. De fulgte dem til et gennemsnit på seks år.

I den tid, 75 lidt for hoftefraktur. Af dem, 57 var cervikale brud på hoften; de andre 18 var trochanteric brud på hoften.

"Anatomisk, cervikale hoftefrakturer inddrage [øverste område af lårben]," siger Dr. Shu-Hung Wang, en reumatologi fellow på hospitalet og en medforfatter af undersøgelsen. "Trochanteric hoftebrud forekommer mellem de mindre og større trochanter." Trochanters er knoglefremspring nær enden af ​​lårbenet.

Forskerne sammenlignede kvinder og mænd med lupus til det samme antal raske mennesker uden lupus. I den sunde gruppe, 43 havde hoftebrud under opfølgningsperioden, og de blev ligeligt fordelt mellem de to typer.

Under lupus, konkluderede forskerne, rejste risiko for cervikal frakturer i forhold til den almindelige befolkning, men ikke for den anden fraktur type. Og kvinder med lupus fik cervikale frakturer hos yngre aldersgrupper, siger forskerne.

Ikke nok mænd blev inkluderet i undersøgelsen til at gøre en videnskabelig analyse af deres fraktur risiko.

Undersøgelsen, som ikke bevise, at lupus fører til hoftebrud, dukkede online for nylig i tidsskriftet Arthritis Care & Research.

Antallet af mennesker studeret giver styrke til resultaterne, siger Dr. David Pisetsky, professor i medicin ved Duke University School of Medicine og medlem af den videnskabelige advisory board for Lupus Research Institute. Pisetsky revideret resultaterne, men var ikke involveret i undersøgelsen.

"Når du får 15.000 [fag], får du tillid til tallene," siger han.

Den højere risiko for hoftefraktur er ikke overraskende, på grund af arten af ​​sygdommen, siger han. Lupus indebærer en funktionsfejl i immunsystemet. Normalt immunsystemet antistoffer som reaktion på angribere; i lupus, kan kroppen ikke skelne angribere fra normalt væv, så det gør autoantistoffer, der bliver på kroppen, angriber normalt væv.

Autoantistofferne forårsage betændelse, smerte og skader på kroppen.

"Den systemiske inflammation påvirker knogler," Pisetsky sagde. Patienter ofte er ordineret steroid medicin til at lindre inflammation, men medicin kan også påvirke knoglerne negativt, siger han.

Selvom risikoen for knoglerne i lupus patienter er kendt, den nye undersøgelse driller ud oplysninger om typen af ​​fraktur risiko, sagde Pisetsky.

Behandlinger, især steroider, kan påvirke knoglerne, siger Dr. Joan Merrill, medicinsk direktør for Lupus Foundation of America og formand for klinisk farmakologi forskningsprogram på Oklahoma Medical Research Foundation. "Steroider er også forbundet med øget risiko for osteonekrose [død af knoglerne], som bogstavelig talt kan forårsage hofteleddet og andre samlinger til at kollapse," sagde hun.

Af disse grunde har eksperter i de seneste år haft fokus på at bruge den laveste dosis muligt af steroider til at kontrollere symptomerne, siger Pisetsky.

At bidrage til at bevare knogle sundhed, Pisetsky fortæller sine lupus patienter til at få nok calcium og D-vitamin, og at tage knogle-vedligeholdelse medicin, hvis deres læge beslutter de er nødvendige.

Få regelmæssig motion kan hjælpe også, sagde han. Med alderen, bør lupuspatienter forsøge at bevare deres balance, som også kan reducere risikoen for fald.

Undersøgelse medforfatter Wang rapporterede tjener på advisory boards og modtage honorarer for at tale fra flere medicinalvirksomheder. Undersøgelsen blev finansieret af Taiwans National Science Rådet, Taipei Veterans General Hospital og andre institutioner.

Flere oplysninger

Vil vide mere om lupus, besøge Lupus Foundation of America.

Posts Carousel