Kviksølv i fisk Knyttet til højt blodtryk


Kviksølv i fisk Knyttet til højt blodtryk

Mandag 5 Okt (healthday News) - Selv om ny forskning links kviksølv i fisk og skaldyr med højt blodtryk, det er ikke grund nok for de fleste mennesker til at stoppe med at spise fisk, siger lederen af ​​undersøgelsen.

"Den lille stigning i blodtrykket på grund af methylkviksølv vil aldrig opvejer fordelene ved omega-3 fedtsyrer," siger Dr. Eric Dewailly, professor i afdelingen for sociale og forebyggende medicin på Laval University i Quebec og ledende forfatter af en rapport i 5 oktober udstedelse af hypertension.

Kost rig på omega-3 fedtsyrer fra fede fisk, såsom fede sardiner, sild, ørred og laks, er forbundet i mange undersøgelser med en nedsat risiko for at dø af hjerteanfald, slagtilfælde og andre hjerte-kar-sygdomme. American Heart Association anbefaler at spise to måltider om ugen, som indeholder 4-6 ounces sådanne fisk.

Men fordi fisk kan indeholde høje niveauer af methylkviksølv, som kan forstyrre den normale udvikling af nervesystemet og hjernen hos fostre og nyfødte, den amerikanske Food and Drug Administration rådgiver gravide kvinder, der forsøger at blive gravid, ammende kvinder og børn til at begrænse deres fisk indtag.

FDA retningslinjer begrænser indtag af lav-kviksølv fisk til de personer til 12 ounce om ugen og high-kviksølv fisk til tre 6-ounce portioner om måneden. FDA også rådgiver undgå fisk allerhelst bære de højeste niveauer af kviksølv - haj, sværdfisk, konge makrel og tilefish.

Ved første øjekast synes den canadiske undersøgelse for at tilføje højt blodtryk til listen over problemer i forbindelse med methylkviksølv i fisk. Dewailly og hans kolleger gennemført en undersøgelse af Inuit beboere i 14 Nunavik samfund i det nordlige Quebec, hvor den traditionelle kost er baseret på fisk og havpattedyr.

Den fandt en gennemsnitlig blod kviksølv på 50 nanomol per liter blod, meget højere end den 4-nanomol niveauet af den almindelige amerikanske befolkning. Den fandt også en sammenhæng mellem blod kviksølv niveauer og blodtryk efter justering for andre faktorer, såsom rygning og fysisk aktivitet.

Undersøgelser har vist, at eksponering for kviksølv kan påvirke endotel den skrøbelige foring af blodkar og nedsætte evnen af ​​glatte muskler til at slappe af, hvilket kunne forklare den lille stigning i blodtrykket ses i undersøgelsen, sagde Dewailly.

Det var ikke en stor effekt, siger han. "For hver 10 procent stigning i blod kviksølv niveau, er der en 0,2 millimeter stigning i blodtrykket," Dewailly sagde. "Selv hvis du anvender det til en hel befolkning, som er en lille effekt."

Så ville en 10 procent stigning i blod kviksølv hæve et blodtryk læsning fra 120/80 til 120,2 / 80, Dewailly angivet. Det er ikke en grund til at undgå fisk ", hvis man ser på fisk næringsstoffer, der rapporteres at være forbundet med så mange fordele," sagde han.

Men det er vigtigt at spise den rigtige slags fisk, den olieagtige arter, siger Dewailly. Nogen bekymrede blodtryk bør undgå fisk, der har lave niveauer af omega-3 fedtsyrer og højt indhold af kviksølv, såsom store rovdyr fisk, herunder sværdfisk, marlin og haj, siger han.

En anden hjerte ekspert enige.

"Mange amerikanere kan roligt nyder at spise fisk som en fast del af deres kost for at opnå de sundhedsmæssige fordele af omega-3 fedtsyrer," siger Penny Kris-Etherton, fornem professor i ernæring ved Pennsylvania State University og medlem af American Heart Association Rådet om ernæring Metabolisme og fysisk aktivitet Udvalg.

"Og dette omfatter dåse lys tun, som er betydeligt lavere i kviksølv end hvid tun," sagde hun i en erklæring.

Flere oplysninger

Fordele ved omega-3 fedtsyrer, er beskrevet af American Heart Association.

Af Ed Edelson
HealthDay Reporter

KILDER: Eric Dewailly, MD, professor, forebyggende medicin, Laval University, Quebec, Canada; 5 oktober 2009, Hypertension

Sidst opdateret: 5 Oktober 2009

Posts Carousel