Kræftdiagnose kan tage Toll om mental sundhed, Study Finder


Kræftdiagnose kan tage Toll om mental sundhed, Study Finder

Af Dennis Thompson
HealthDay Reporter

Mandag 6 oktober, 2014 (healthday News) - En ud af tre mennesker diagnosticeret med kræft også ender kæmper med en mental sundhed lidelse, såsom angst eller depression, en ny undersøgelse fra Tyskland rapporter.

Mange mennesker synes at håndtere den naturlige stress i en kræftdiagnose, men for omkring 32 procent af kræftpatienter kan diagnosen bede et altfavnende psykisk lidelse, sagde undersøgelse ledende forfatter Anja Mehnert, professor i psykosocial onkologi ved universitetet i Leipzig i Tyskland.

Det er langt højere end de 20 procent psykisk lidelse på den almindelige befolkning, sagde hun. Det er vigtigt at bemærke, at selv om undersøgelsen kraftigt links kræft og en psykiske lidelser, var det ikke designet til at bevise, at have kræft direkte forårsaget nogen psykiske lidelser.

"[Vores] fund styrke denne, som læger, vi skal være meget opmærksomme på tegn og symptomer på mental og følelsesmæssig nød," Mehnert sagde. "Vi må opfordre patienterne til at søge evaluering, støtte og behandling, hvis det er nødvendigt, da der er langsigtede risici ofte er forbundet med mere alvorlige, ubehandlede psykiske lidelser."

I en interessant twist, Mehnert og hendes kolleger fandt, at brystkræftpatienter var dobbelt så tilbøjelige til at opleve en psykisk lidelse end folk med mere typisk fatale former for kræft, såsom maven eller kræft i bugspytkirtlen.

"Den slags overraskede os, fordi brystkræft er en af ​​de mest behandlelige kræftformer og de fleste af kvinderne har en meget positiv prognose," sagde hun.

Forskere i undersøgelsen holdt face-to-face interviews med mere end 2.100 tyskere med kræft. De var mellem 18 og 75 år. Forskerne brugte standardiserede spørgsmål for at afgøre, om de kræftpatienter havde psykiske problemer, der tariferes under Diagnostiske og Statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, eller DSM-V, standard diagnostisk redskab, som mental sundhed fagfolk.

De fandt, at lidt mere end 40 procent af patienter med brystkræft, hoved- og halscancer, og malignt melanom havde også mindst en psykisk lidelse, undersøgelsen fundet. De laveste psykisk lidelse, omkring 20 procent, forekom blandt patienter med pancreas, prostata eller maven eller esophageal kræft, ifølge undersøgelsen.

De mest almindelige psykiske lidelser, som påvirker kræftpatienter var angst og justering lidelser, ifølge undersøgelsen. Justering lidelser opstår, når en person ikke kan klare en livskrise, og er ude af stand til at fungere på daglig basis eller opretholde relationer med dem omkring dem, siger Mehnert.

Mehnert sagde justering lidelser er sandsynligvis kører den samlede forhøjede sats for psykiske lidelser for kræftpatienter, da satsen af ​​angstlidelser blandt disse patienter er tæt på den for den almindelige befolkning.

Der er en række potentielle årsager til, at brystkræftpatienter er mere tilbøjelige til at have en diagnosticerbare psykisk lidelse, ifølge Mehnert og Kevin Stein, administrerende direktør for American Cancer Society Behavioral Research Center. Stein var ikke involveret i den aktuelle forskning, men revideret undersøgelsens resultater.

Begge sagde køn kan spille en rolle. "Kvinder har en tendens til at udtrykke deres følelsesmæssig nød mere åbent end mænd gør," Stein sagde. Mehnert tilføjede, at de fysiske virkninger af kræftbehandling - herunder mastektomi - kunne være en "meget høj trussel mod identiteten af ​​en kvinde."

Den meget aktive og involverede karakter af brystkræft samfund også kunne tilskynde patienterne til at være mere åbne med deres følelser, siger Stein. Kvinderne også kunne være mere bekymret gentagelse af deres kræft, selv om den indledende behandling er en succes.

Mehnert og Stein afveg på, om de tyske resultater kan gælde for amerikanske patienter. Mehnert sagde, at det er sandsynligt, da de kulturelle ligheder mellem Tyskland og USA. Men Stein advarede om, at resultaterne sandsynligvis ikke gælder uden for Tyskland.

Både eksperter enige om, at onkologer og andre læger nødt til at holde øje med tegn på psykisk lidelse og henvise patienter til en mental sundhed professionel, hvis det ser ud som om en patient har problemer klare.

Mehnert også opfordret kræftpatienter til at søge hjælp, hvis de føler, de har brug for det.

"Det er normalt at føle angst, hvis du har kræft. Det er ikke usædvanligt at udvikle en psykisk lidelse, "sagde hun. "Du behøver ikke at føle sig skamfuld. Mange mennesker stadig tror, ​​at hvis de ser en mental sundhed professionel, de er svage eller ikke er i stand til at klare godt med deres sygdom. Det er bare ikke tilfældet. "

Resultaterne blev offentliggjort online 6 okt i Journal of Clinical Oncology.

Flere oplysninger

For mere information om psykisk stress og kræft, besøge National Cancer Institute.

Posts Carousel