Kræft Drug Ikke Fremskynde tumorvækst, siger forskerne


Kræft Drug Ikke Fremskynde tumorvækst, siger forskerne

TORSDAG 7 februar (healthday News) - Den anticancer narkotika Sutent (sunitinib) ikke forårsager tumorer at vokse hurtigere efter behandling ender, ifølge en ny undersøgelse.

Tidligere forskning i dyr foreslog, at tumorvækst kan accelerere efter patienter stoppet med at tage Sutent. De nye resultater, fra en undersøgelse af nyre kræftpatienter, viser, at stoffet ikke udgør dvælende risiko for mennesker.

Forskerne analyserede data fra et klinisk fase 3-forsøg, der førte til Sutent godkendelse. De konkluderede, at uanset hvor lange patienter tog stoffet, var det ikke skade, ikke fremskynde tumorvækst og overlevelse blev ikke forkortet efter behandling sluttede ifølge resultaterne offentliggjort 7 online Feb. i tidsskriftet Cell Reports.

Under behandlingen, Sutent bremset tumorvækst og udvidede patienternes liv, efterforskerne påpegede i et tidsskrift pressemeddelelse.

Sutent, som er godkendt til behandling af flere forskellige kræftformer, målretter proteiner på de blodkar, der forsyner tumorer.

"Sidste år, jeg blev kontaktet af to patienter, som havde alvorlige bekymringer om at tage sunitinib grundet en artikel [om forskning] udført i dyr. Jeg indså, at hvis der findes kliniske data, der tilbagevise grundlæggende videnskab, skal de offentliggøres, "undersøgelse ledende forfatter Dr. Tito Fojo, af det amerikanske National Cancer Institute, sagde i pressemeddelelse.

Disse nye fund bør berolige patienter, undersøgelsens forfattere foreslået.

"Vi håber, [disse resultater] kan generaliseres til lignende stoffer, men anerkender, at der er behov for yderligere undersøgelser," undersøgelse første forfatter Dr. Krastan Blagoev, af det amerikanske National Science Foundation, sagde i pressemeddelelse. "Ikke desto mindre, andre lægemidler også godkendt verden over for en række forskellige kræftformer - herunder sorafenib, pazopanib, og axitinib - er magen til sunitinib, og det vil give nogle forsikringer, at man ikke behøver at forvente ting at blive værre efter sådanne lægemidler er afbrudt."

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om sunitinib (Sutent).

Posts Carousel