Kosten Kilder til konjugeret linolsyre

 • In Default
 • November 4
 • 6 Views
 • 0 comments

 • Kosten Kilder til konjugeret linolsyre  Konjugeret linolsyre findes i kød og mælk fra køer. Photo Credit David De Lossy / Photodisc / Getty Images
 • Indtagelse af konjugeret linolsyre eller CLA, er lav i konventionel kost, men højdosis kosttilskud er tilgængelige nu, at forskning antyder en gavnlig virkning på hjerte-kar-sygdomme, diabetes, kropssammensætning, og immun og knogle sundhed. CLA er naturligt findes i kød og mælk fra drøvtyggere, og repræsenterer en kilde til omega-6 fedtsyrer. Der er ingen aktuelle anbefalinger til indtag af CLA kosten, men vær opmærksom på flere sikkerhedsaspekter.

  Grundlæggende om CLA

  Udtrykket "konjugeret" i CLA refererer til side-by-side positionering af dobbeltbindinger i strukturen af ​​fedtsyren. Nogle CLA er faktisk strukturelt transfedtsyrer, baseret på orienteringen af ​​deres struktur. Transfedtsyrer er indiskutabelt skadelige for menneskers sundhed, og aktuelle anbefalinger foreslår, at du undgår dem. Men CLA ikke at have de samme sundhedsmæssige konsekvenser, så de er klassificeret som omega-6 fedtsyrer. Konjugerede linolsyrer genereres i maver af drøvtyggere. Drøvtyggere er dyr - herunder køer, får, geder og kameler - med evnen til at gære deres fødevarer, før fordøjelse, fordi deres maver er opdelt i flere rum. Maven er hvor bakterier og enzymer ændre strukturen af ​​linolsyre, en anden omega-6-fedtsyre fundet i planteolier og nødder, og i kosten af ​​disse dyr.


  Kilder i kosten  Kosten Kilder til konjugeret linolsyre  Oksekød indeholder det højeste beløb af naturligt forekommende konjugerede linolsyrer. Photo Credit Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

  De vigtigste kilder i kosten af ​​CLA er kød drøvtyggere og mejeriprodukter. Ifølge det amerikanske Department of Agriculture Nutrient Database, den mest potente kilde til naturlige CLA er oksekød, som indeholder mellem 0,27 og 0,90 gram pr 100 gram servering. Desuden konjugeret linolsyre udgør 0,3 procent til 0,7 procent af samlet mælkefedt i mejeriprodukter. Andre kilder omfatter lam og gedekød, og smør.


  Befæstet og supplerende kilder

  Flere berigede fødevarer og et stort udvalg af kosttilskud indeholder CLA. Kig efter motion-orienterede produkter såsom CLA-berigede chokolademælk. Kosttilskud indeholder betydeligt højere koncentrationer end hvad der er fundet i naturlige kilder. For eksempel en undersøgelse fra 2001 i tidsskriftet "Lipider", der undersøgte effekten af ​​CLA på metaboliske faktorer og kropssammensætning anvendte en dosis på 4,1 g pr dag. I USA, godkendte kosttilskud indeholdende CLA interval i dosis 0,7-3 gram.


  Kostanbefalinger

  Er ikke fastlagt specifikke kostanbefalinger til CLA, så følg anbefalinger til omega-6 fedtsyrer. Den amerikanske Diætetiske Association viser, at 3 procent til 10 procent af dit daglige fedt indtag bør komme fra omega-6 kilder. For en person, der indtager 2.000 kalorier per dag, ville dette oversætte til 7-22 gram omega-6 fedtsyrer i døgnet. En undersøgelse offentliggjort i 2001 i Næringsbasen Forskning anslået, at den gennemsnitlige indtagelse af raske voksne i Nordamerika var 94,9 mg om dagen, men indtag varierede meget afhængigt af kostvaner.


  Advarsler

  Forbrugerne bør være opmærksomme på, at et højt indtag af CLA har været forbundet med en øget risiko for insulinresistens, og flere andre negative sundhedsresultater. Før du tager høje doser kosttilskud, konsultere en kvalificeret sundhedsperson. I forhold til CLA fra naturlige kilder, konsultere standard anbefalinger til kosten fedt.

 • Tags:

Posts Carousel