Komplikationer fra en brækket næse

 • In Default
 • March 21
 • 20 Views
 • 0 comments

 • Komplikationer fra en brækket næse  En brækket næse, kan føre til nasal overbelastning. Photo Credit ung kvinde tørre næse billede ved Forca fra Fotolia.com
 • En brækket næse, medicinsk kendt som en nasal fraktur, henviser til en revne eller brud i knoglerne i næsen, ifølge Mayo Clinic. Specifikke symptomer på en brækket næse omfatter næse smerte eller ømhed, en skæv næse, en løbende næse og næseblod. En brækket næse kan også føre til nasal hævelse og problemer vejrtrækning gennem næsen. Venstre ubehandlet, kan komplikationer fra en brækket næse udvikle sig.


  Afbøjet septum

  En brækket næse kan føre til en afbøjet septum. Mayo Clinic forklarer, at en afveget septum er en forskydning af tynde vævslag dividere de to sider af næsehulen. Specifikke symptomer på en afbøjet septum omfatter nasal overbelastning af den ene eller begge næsebor, næseflåd, næseblod og tilbagevendende sinus infektioner. En afveget septum forårsager også støjende vejrtrækning.

  Behandling af en afveget septum kræver håndtering symptomer med antihistaminer, dekongestanter og nasale kortison sprays. En kirurgisk procedure kendt som en septoplasty kan anvendes til at reparere en afveget septum.


  Septal Hæmatom

  En brækket næse kan føre til en septal hæmatom. MedlinePlus siger en septal hæmatom refererer til en samling af blod i næseskillevæggen. Specifikke symptomer på en septal hæmatom omfatter tilstoppet næse, problemer vejrtrækning og hævelse af næseskillevæggen.

  Behandling for en septal hæmatom involverer dræning af septal hæmatom. Under proceduren, en læge skærer vævet foring over hæmatom. Næsen bliver så fyldt med gaze eller bomuld.


  Andre komplikationer

  En brækket næse kan føre til ansigts deformiteter. Næsen kan forekomme skæve, forslået og hævet og alvorligt påvirke en persons udseende. Behandling for en vansiret næse indebærer fiksering næsen. Nogle gange kan kirurgi være nødvendigt at sætte næsen tilbage på plads.

  Traumer til næsen også kan føre til tab af lugt. Selvom det ikke er livstruende, kan det påvirke følelsen af ​​smag. Når brækket næse er repareret, skal lugtesansen afkast.

  En brækket næse kan forstyrre vejrtrækning så godt, især hvis den nasale knogler og væv blokere næse. Igen bør reparere den knækkede næse forbedre vejrtrækning.

 • Tags:

Posts Carousel