Kom Sammen med kollegaer Kan føje år til dit liv


Kom Sammen med kollegaer Kan føje år til dit liv

Af Denise Mann
HealthDay Reporter

Torsdag 11 august (healthday News) - Gode relationer med dine kolleger og en selskabelig, støttende arbejdsmiljø kan føje år til dit liv, nye israelske forskning finder.

Udgivet for nylig i Health Psychology, undersøgelsen spores 820 voksne med en gennemsnitsalder på 41, der arbejdede 8,8 timer dage for omkring 20 år; en tredjedel af dem var kvinder. Medarbejdere, der rapporterede lav social støtte på arbejdet var 2,4 gange større sandsynlighed for at dø i løbet af disse to årtier, sammenlignet med deres kolleger, der sagde, at de havde en god social støtte systemet på arbejdspladsen.

I løbet af undersøgelsen periode, døde 53 mennesker, hvoraf de fleste havde ubetydelige sociale forbindelser med deres medarbejdere. Mangel på følelsesmæssig støtte på arbejdet, i virkeligheden, var forbundet med en 140 procent øget risiko for at dø i de kommende 20 år, fandt forskerne.

"Vi bruger det meste af vores vågne timer på arbejdet, og vi har ikke meget tid til at opfylde vores venner i hverdagene," medforfatter Dr. Sharon Toker af afdelingen for organisatorisk adfærd ved Tel Aviv University i Israel, forklarede i en erklæring. "Arbejde skal være et sted, hvor folk kan få nødvendig følelsesmæssig støtte."

Dr. Toker og hendes kolleger undersøgte undersøgelsens frivillige om deres relationer med deres vejledere og jævnaldrende.

De fandt, at peer eller uformel social støtte på arbejdet var en mere potent prædiktor for sundhed og levetid end relationer med en vejleder eller chef. Denne effekt var signifikant blandt medarbejdere i alderen 38-45, men ikke i dem, yngre eller ældre.

Resultaterne holdt op, selv efter forskerne kontrolleret for faktorer som alder, køn, fedme, rygning, alkoholmisbrug, blodsukker, kolesterol, depression og angst.

Undersøgelsens deltagere blev også spurgt, om de tog initiativ på arbejdet, og hvis de havde frihed til at træffe deres egne beslutninger. Mænd gjorde bedre, når de fik mere kontrol på arbejde, mens kvinder med den samme mængde af kontrol faktisk havde kortere livslængde.

Konkret kvinder, der rapporterede en betydelig kontrol over deres opgaver og arbejdsgange var 70 procent større sandsynlighed for at dø i løbet af den 20-årige periode, viste undersøgelsen. Præcis hvad der ligger bag dette fund er ikke kendt, men undersøgelsens forfattere foreslår, at kvinder i magtpositioner kan blive overvældet af behovet for at være hård på arbejdet og stadig udfører stressende opgaver derhjemme.

Undersøgelsens forfattere bemærkede også, at den moderne arbejdsplads ofte mangler et støttende miljø. Mange mennesker telecommute; andre kommunikerer via e-mail, selv når de er i det samme kontor. Kaffe hjørner, hvor folk kan sidde og tale, uformelle sociale udflugter til medarbejdere og / eller et virtuelt socialt netværk kan tilskynde medarbejderne til at føle sig mere forbundet, foreslog forskerne.

"At være glad på arbejde kan være en enorm produktivitet booster, og glade mennesker arbejder bedre med andre, er mere kreative, har mere energi, bliver syge så ofte, lære hurtigere og bekymre sig mindre om fejl," siger Dr. Alan Manevitz, en psykiater med Lenox Hill Hospital i New York, der ikke var involveret i undersøgelsen. "The gammeldags kaffepause, tale med folk ansigt til ansigt eller har en medarbejder picnic i weekenden er meget gode moral boostere," sagde han.

Dog kan undersøgelsen ikke svare, om den glade, sunde medarbejder er hønen eller ægget, sagde Manevitz. Er disse medarbejdere glade, fordi de arbejder i et støttende miljø, spurgte han, eller gør deres positiv energi spill over i, hvordan de opfatter deres arbejdsplads?

Nye virksomheder som Google og Zappos er berømte for deres arbejde hårdt, spille hårdt credos, og det er virkelig taler til balance, sagde han. "Du behøver ikke ønsker at spille hårdt uden at arbejde eller arbejde hårdt uden at spille," sagde han. Disse virksomheder nedbryde de traditionelle hierarkier arbejdspladsen og skabe bull-penne, hvor folk kan henvende hinanden frit, men dette virker kun i selskaber, hvor folk ikke er bekymrede for at miste deres job, sagde han. På grund af den økonomi, "jobsikkerhed er gået ud af vinduet."

Dr. Elyse Schiemel, en psykolog i privat praksis i New York City, sagde, at i den nuværende økonomi, er du nødt til virkelig vejer dine muligheder. "Følelse støttet og have et godt arbejdsmiljø er ikke så vigtigt som at holde et tag over din families hoved og mad på bordet," sagde hun. "Der er buffere, der kan hjælpe dig med at håndtere stress, herunder motion, sove godt, spise godt, støtte fra familien og social støtte," sagde hun. "Hvis du er i et fjendtligt arbejdsmiljø, men ikke har gennemførlige muligheder for at forlade, du ønsker at få balance andre steder i dit liv."

Flere oplysninger

Læs mere om at opretholde en balance mellem arbejdsliv og privatliv på Mayo Clinic.

KILDER: Elyse Schiemel, Psy.D., psykolog, privat praksis, New York; Alan Manevitz, MD, psykiater, Lenox Hill Hospital, New York; Maj 2011 Sundhedspsykologi

Sidst opdateret: August 11, 2011

Posts Carousel