Koffein Påvirker Teen Boys, Girls forskelligt, Study Says


Koffein Påvirker Teen Boys, Girls forskelligt, Study Says

Af Randy Dotinga
HealthDay Reporter

MANDAG, 16 juni, 2014 (healthday News) - Kids synes at behandle koffein - den stimulans i kaffe, energidrikke og sodavand - anderledes efter puberteten. Mænd oplever derefter større hjerte-rate og blod-trykændringer end kvinder, viser en ny undersøgelse.

Selvom forskellene er små, "selv, hvad vi kunne overveje lave doser af koffein kan have en effekt på hjertefrekvens og blodtryk hos børn," siger undersøgelse ledende forfatter Jennifer Temple, lektor ved University at Buffalo i New York.

Omkring tre ud af fire børn i USA forbruge koffein hver dag, ifølge forskning offentliggjort tidligere på året. Men lidt er kendt om sikkerheden af ​​disse stadig mere populære koffeinholdige drikkevarer.

Til denne undersøgelse omkring 100 preteens og teenagere forbruges den ækvivalente mængde af koffein fundet i en dåse sodavand eller en kop kaffe, henholdsvis. Halvdelen var 8- og 9-årige; de andre var 15 til 17 år.

"Selvom vores data ikke tyder på, at dette niveau af koffein er særligt skadelige, er der sandsynligvis ingen fordel at give børnene koffein, og de potentielle negative virkninger på søvn bør overvejes, når beslutningen om, hvilke drikkevarer at give børn," Temple sagde.

Forskerne fandt, at koffein sænkede hjerte satser for børnene forbi puberteten med omkring 3 til 8 slag i minuttet. Drengene blev ramt mere end piger.

Koffein boosted også systoliske blodtryk hos drenge forbi puberteten i højere grad end piger, men effekten var svag.

"Dette antyder, at drenge kan være mere følsomme over for virkningerne af koffein end piger," Temple sagde.

Men "individer ville ikke være i stand til at mærke en forskel, og du helt sikkert ikke kunne tage en dreng og en pige, og forventer at finde forskellene mellem dem," tilføjede hun.

Piger oplevede også forskellige hjerte-rate og blod-trykændringer hele deres menstruationscyklus, siger forskerne. Dette understøtter yderligere deres teori, at seksuel modenhed ændrer kroppens reaktion på koffein.

Koffein virkninger var forholdsvis ens mellem drenge og piger før puberteten.

Hormonelle forandringer i puberteten kan spille en rolle i, hvordan børnene proces koffein, Temple sagde, men det er ikke sikkert.

Fremtidig forskning er nødvendig for at afgøre, om disse kønsforskelle er bestemt af fysiologi eller ved forskelle i koffein brug, sagde Tempel.

Mange eksperter, herunder den amerikanske Academy of Pediatrics, afskrække koffein forbrug hos børn og teenagere på grund af hjerte-kar-problemer. Tidligere forskning har vist, at koffein øger blodtrykket og reducerer hjertefrekvensen i børn og voksne.

Dr. John Higgins, en sports kardiolog med University of Texas Health Science Center på Houston, anbefaler, at små børn undgår koffein helt. Teenagere, sagde han, ikke skal have mere end 100 milligram koffein om dagen - mængden i et typisk kop kaffe.

"Forældre bør overvåge, hvor meget sodavand, kaffe eller energi drikke deres teenagere drikker og hjælpe dem til at forstå de risici, der er forbundet med at tage i store mængder af koffein," Higgins sagde.

Teenagere med medicinske spørgsmål såsom hjerte- eller søvnproblemer bør nok undgå koffein helt, sagde han, eller "diskutere mulige sikre grænser med deres læge."

Flere oplysninger

For mere om koffein og børn, se kidshealth.org

.

Posts Carousel