Kan Selen hjælpe dig sove?

 • In Default
 • March 11
 • 13 Views
 • 0 comments

 • Kan Selen hjælpe dig sove?  Paranødder er meget høj i selen. Photo Credit Photodisc / Photodisc / Getty Images
 • Selen er et spormineral, til stede i en række af sunde fødevarer. Selen hjælper antioxidant proteiner, så de kan fungere ordentligt i kroppen. At få nok selen med til at forhindre celle skader, der kan bidrage til kroniske sygdomme. Selen spiller også en rolle i dit immunforsvar og skjoldbruskkirtel funktion. Hvis du har problemer med at sove, kan du overveje dit indtag af selen. Selv om det kun er nødvendig i små mængder, kan selen bidrage til sovende abnormiteter.

  Selen og Skjoldbruskkirtel

  Dårlig selen indtag er forbundet med udviklingen af ​​hypothyroidisme. En selen-mangel ikke nødvendigvis forårsager denne sygdom, men kan gøre dig mere modtagelig for et væld af kroniske sygdomme med tiden. Jodmangel er en kendt årsag til hypothyroidisme. Dårlig selenindtag kan forværre dine symptomer, som omfatter en langsommere metabolisme og træthed. Øge din selen indtagelse kan øge aktiviteten af ​​din skjoldbruskkirtel, fremskynde stofskifte. Hyperthyreoidisme forårsager rastløshed og hyperaktivitet. Mens få nok selen kan støtte normal thyreoideafunktion, er det vigtigt at finde den rette balance af mikronæringsstoffer til din bedste søvn.


  Brain enzymaktivitet

  I 2000 Osaka Bioscience Institute i Japan offentliggjorde en undersøgelse, der evaluerer søvn-vågne cyklus og enzymaktivitet. Prostaglandin D2 syntase producerer stoffet PGD2 i din hjerne, der påvirker søvn. Visse former for selen inhiberede dette enzym og nedsat søvn direkte afhængig af de anvendte doser leveret. Mens denne undersøgelse tyder på, at selen injektioner kan have en negativ indvirkning på at sove, er det ikke blevet indgået, om mundtlige selen kosttilskud vil forringe din søvn. Vær forsigtig med kosttilskud, fordi mere er ikke altid bedre. For meget selen fra mad og kosttilskud kombineret kan i sidste ende forårsage mere skade end gavn.


  Selen Kosttilskud

  De fleste mennesker vil sandsynligvis ikke drage fordel af selen tilskud, fordi det er tilstrækkeligt til stede i de fleste kostvaner. Overdosis af selen kosttilskud kan medføre træthed og irritabilitet. Dette kontraindicerer højdosis selen kosttilskud for at forbedre søvn i ikke-defekte individer. Du kan drage fordel af en multivitamin indeholder selen, eller en selen supplement, hvis du har kronisk diarré, en jodmangel eller visse kroniske sygdomme som hjertesygdomme eller kræft. Din læge kan teste dine blodets indhold af selen for at afgøre, om du skal supplere din kost.


  Mad og behov

  For de fleste voksne er den anbefalede kosten godtgørelse for selen er 55 mikrogram per dag. Det kan være let at få dette beløb fra mad, især hvis du spiser nødder, fisk og oksekød. For eksempel vil 3 ounce af tunfiskekonserves give 95 procent af din daglige værdi. Paranødder er meget høj i selen, hvilket giver 544 mikrogram per ounce. Kalkun, kylling og pasta er også gode kilder til selen. Det er generelt mere sikkert at få næringsstoffer fra fødevarer, snarere end kosttilskud. Prøve at øge dit indtag af selen rige fødevarer at opfylde dine behov og undgå negative bivirkninger på søvn.

 • Tags:

Posts Carousel