Kan Olivenolie anvendes i stedet for smør, når de foretager en omelet?

 • In Default
 • July 26
 • 13 Views
 • 0 comments

 • Kan Olivenolie anvendes i stedet for smør, når de foretager en omelet?  Olivenolie tilføjer umættede fedtstoffer til din omelet. Photo Credit Thinkstock / Stockbyte / Getty Images
 • En omelet er et protein-rige fad, der kan også levere fiber, kalium og vitamin C, afhængigt af hvilke ingredienser du tilføjer til æggene. Det smør normalt bruges til at tilberede omelet tilføjer en god del af mættet fedt til det endelige produkt. Udskiftning af smør med olivenolie er en simpel rettelse, der vil skære det mættede indholdet af din omelet fedt uden at ændre smag eller konsistens.

  Smør vs Olivenolie

  En spiseskefuld smør indeholder 102 kalorier og 11,5 gram fedt, hvoraf cirka 7,3 gram er mættede. Til sammenligning, en spsk olivenolie indeholder 119 kalorier og 13,5 gram fedt. Imidlertid er kun 1,8 gram mættet, hvilket er langt mindre end mængden i smør. Olivenolie indeholder ikke natrium, enten, mens smør kan indeholde op til 91 milligram pr spiseskefuld. Olivenolie indeholder mere E-vitamin og K-vitamin end smør, men smør indeholder mere vitamin A end olivenolie.


  Flere Olivenolie Overvejelser

  Selvom smør har næringsværdi, kan olivenolie være det bedre valg. Ifølge Harvard School of Public Health, flydende fedtstoffer, herunder olivenolie, er rige på hjerte-sunde umættede fedtstoffer. Disse er bedre for dig end faste fedtstoffer, der indeholder store mængder af mættet fedt. Spise en middelhavskost, som indeholder en god portion olivenolie, kan sænke din risiko for slagtilfælde, ifølge "The Wall Street Journal." En 2013 artikel offentliggjort i "The New England Journal of Medicine," bemærker, at en middelhavskost, som indeholder masser af olivenolie også kunne reducere risikoen for hjertesygdomme.


  Gøre Swap

  Udskiftning af smør du måske normalt tilberede en omelet i med olivenolie er en simpel swap, der vil give flere ernæringsmæssige og sundhedsmæssige fordele. I stedet for at smelte smør i en sauterpande, hæld en støvregn af olivenolie i gryden og varme det i stedet. Hæld pisket æg i den varme olie og kog din omelet er fast. Hvis du ikke har olivenolie på hånden, raps olie er en anden hjerte-sunde valg, der også leverer omega-3 fedtsyrer, som også er godt for dit hjerte.


  Et par Flere tips

  Når du gør tilberede en omelet i olivenolie, så gør det over svag til moderat varme. Ifølge en artikel på Eating Well website, opvarmning olivenolie til høj varme forårsager næringsstoffer til at nedbryde, hvilket nedsætter den ernæringsmæssige værdi af olien. Boost den ernæringsmæssige værdi af din omelet endnu mere ved at tilføje grøntsager til de pisket æg. Peberfrugter, løg, asparges, squash, gulerødder og grønkål er et par sunde valgmuligheder, der vil tilføje vitaminer og mineraler, samt smag, til din omelet. Spis din omelet med en side af hele hvede toast at tilføje en smule fiber til dit måltid.

 • Tags:

Posts Carousel