Kan Mobiltelefoner Årsag En anden form for ringning?


Kan Mobiltelefoner Årsag En anden form for ringning?

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Mandag 19 juli (healthday News) - Regelmæssig mobiltelefon brug kan øge risikoen for at udvikle vedvarende ringning i øret - en tilstand kendt som tinnitus, en lille østrigsk undersøgelse antyder.

Men en amerikansk øre specialist kaldes de data, der anvendes til undersøgelsen "meget svag", tilføjer, at undersøgelsen ikke kunne bevise en forbindelse mellem mobiltelefon brug og tinnitus.

Undersøgelsens ledende forsker, Dr. Hans-Peter Hutter af Institute of Environmental Health ved Medical University i Wien, sagde "høj intensitet, lang varighed af brug af mobiltelefon kan være forbundet med forekomsten af ​​tinnitus. Derfor er vi anbefale en langt mere bevidst og forsigtig måde at bruge mobiltelefoner. "

Undersøgelsens forfattere citerede undersøgelser, der viser, at tinnitus påvirker 10 procent til 15 procent af befolkningen i den udviklede verden, og de sagde, at tallet er stigende. Betingelsen kan alvorligt påvirke livskvaliteten for mange syge, og lidt der kan gøres for at reducere generende ringmærkning, hvæsende eller brusende.

For undersøgelsen, offentliggjort online 19 juli i tidsskriftet Occupational and Environmental Medicine, Hutter team undersøgte 100 mennesker behandlet for kronisk tinnitus og 100 uden. Deltagerne blev bedt om en række spørgsmål om deres mobiltelefon brug.

Baseret på deltagernes besvarelser, anslog forskerne, at mennesker, der brugte en mobiltelefon, før de første symptomer på tinnitus optrådte på 37 procent større sandsynlighed for at udvikle den betingelse end i kontrolgruppen. Også mennesker, der brugte deres mobiltelefon i mindst 10 minutter om dagen var 71 procent mere tilbøjelige til at udvikle tinnitus end de andre deltagere undersøgelsens.

De fleste mennesker i undersøgelsen anvendte deres mobiltelefoner på begge ører, men tinnitus typisk påvirket ene øre - 38 procent af deltagerne nævnte venstre øre og om den samme procentsats sagde det bedrøvet dem det meste af tiden. Tyve-ni procent rapporterede også lider vertigo eller svimmelhed.

Forskerne sagde, at den høje mængde mikrobølgeenergi blive absorberet af cochlea i det indre øre kan forklare den mulige forbindelse.

Hutter sagde kraftig støj er den vigtigste risikofaktor for tinnitus. Men, tilføjede han, "vi observere en udbredt brug af mobiltelefoner og en stigende intensitet brug. Derfor kan selv en lille forøgelse af risikoen ved brug af mobiltelefoner være af betydning for folkesundheden. "

Dr. Thomas J. Balkany, direktør for University of Miami Ear Institute, sagde denne undersøgelse ikke godtgjort, at brug af mobiltelefoner forårsager tinnitus.

"Dataene er meget svag," Balkany sagde. "De [undersøgelsens forfattere] har ikke kigget ind i de almindelige årsager til tinnitus i den slags detaljer, som ville være nødvendigt. Disse omfatter stress og angst og depression, [og] den enorme effekt af MP3-afspillere, "sagde han.

En svag sammenhæng synes at eksistere mellem tinnitus og mobiltelefon brug, Balkany sagde, "men det er ikke forårsagende på nogen måde."

En langt større undersøgelse ville være nødvendige for at afgøre, om mobiltelefoner virkelig kan forårsage tinnitus, sagde han.

Hutter sagde beskyttelsesforanstaltninger let implementeres for at beskytte hørelsen. Disse omfatter nedslående mobiltelefon brug for børn og teenagere, der bruger headset, og reducere antallet og længden af ​​mobiltelefon opkald.

Flere oplysninger

Vil vide mere om tinnitus, besøg det amerikanske National Library of Medicine.

KILDER: Hans-Peter Hutter, MD, Institut for Environmental Health, Center for Folkesundhed, University of Vienna, Austria; Thomas J. Balkany, MD, direktør, University of Miami Ear Institute; Jul 19, 2010, Arbejds- og Miljømedicin, online

Sidst opdateret: juli 20, 2010

Posts Carousel