Kan Low jern niveauer Dræb dig?

 • In Default
 • October 15
 • 0 Views
 • 0 comments

 • Kan Low jern niveauer Dræb dig?  Muslinger er en jern-rige fødevarer, der kan hjælpe dig med at undgå lave jern niveauer. Photo Credit Digital Vision. / Photodisc / Getty Images
 • Jern er et mineral, der spiller forskellige vigtige roller i kroppen, især produktionen af ​​hæmoglobin - molekylet i blodet, der leverer ilt. Jernmangel er en fælles begivenhed, der kan resultere i en tilstand kendt som anæmi. Ifølge World Health Organization, er den sande vejafgift af jernmangelanæmi skjult i den samlede dødelighed i udviklingslandene.

  En tavse dræber

  WHO konstaterer, at jernmangel er i virkeligheden en epidemi, der påvirker flere mennesker end nogen anden helbredstilstand. Fordi symptomerne på jernmangel kan være mere subtil end nogle andre andre ernæringsmæssige mangler, er det ikke ofte krediteret som en direkte dødsårsag. På verdensplan er det dog en væsentlig årsag til dårligt helbred, for tidlig død og tabt arbejdsfortjeneste. Fattige og udviklingslandene hårdest ramt af jernmangel.


  Jernmangel Symptomer

  Mens lave niveauer af jern negativt kan påvirke kroppen, de fleste fysiske symptomer ikke vise indtil mere alvorlige jernmangel opstår. Symptomer på jernmangel anæmi omfatter svaghed og træthed, nedsat kognitiv præstation, kompromitteret immunfunktion, skøre negle og hår, hovedpine, hurtig hjertebanken, åndenød, følelse af kulde, bleg eller gul hud, og dunkende i ørerne.


  Højrisikogrupper

  Dem på højeste risiko for jernmangel omfatter præmenopausale kvinder; kvinder, der lige har født, eller som ammer; dem med mavesår sygdom; veganere og vegetarer; børn, der drikker mere end 2 til 3 kopper komælk om dagen, som komælk kan mindske jernoptagelsen; personer med cøliaki, colitis ulcerosa eller Crohns sygdom; og enhver, der har gennemgået en større operation eller fysiske traumer.


  Undgå Jernmangel

  Mens lave jern niveauer er ikke en almindelig dødsårsag i de udviklede lande, hvis venstre ubehandlet, kan svær jernmangelanæmi potentielt være dødelig. For at undgå lave jern niveauer, forbruge jern-rige fødevarer, herunder muslinger, hvide bønner, sojabønner, indmad, østers, berigede korn, blackstrap melasse, spinat, linser, oksekød og kidneybønner. Desuden forbrugende fødevarer med højt C-vitamin på samme tid du spiser jern-rige fødevarer kan bidrage til at forbedre optagelsen af ​​jern. Fødevarer med højt C-vitamin omfatter guava, peberfrugt, grapefrugtjuice, appelsinjuice, rosenkål, jordbær, broccoli og kiwi.

 • Tags:

Posts Carousel