Kan jeg spise mandler, hvis jeg har Peanut allergi?

 • In Default
 • June 16
 • 23 Views
 • 0 comments

 • Kan jeg spise mandler, hvis jeg har Peanut allergi?  Hvis du har peanut allergi, så tal med din læge, før du spiser mandler. Photo Credit Stockbyte / Stockbyte / Getty Images
 • Ca. 1 procent af amerikanerne har en form for peanut allergi, siger postdoc forsker Miranda Waggoner i en 2013 artikel om Princeton University hjemmeside. Symptomerne kan variere fra mild - mavesmerter, diarré, nældefeber og hoste, for eksempel - til svær, herunder problemer med at trække vejret, hævelse i ansigtet og bevidstløshed. At være allergisk over for jordnødder betyder ikke nødvendigvis, du er allergisk over for alle typer af nødder, såsom mandler, men du bør ikke eksperimentere med nogen form for møtrik eller produkt, der indeholder nødder, indtil du tale med din læge.

  Forskellen mellem Mandler og jordnødder

  Selvom peanuts synes som medlemmer af samme møtrik familie som mandler, er de ikke. Peanuts er bælgfrugter, en separat plante familie, der omfatter linser, bønner, soja og ærter som grønne flækærter. Derimod mandler er et træ møtrik, som er valnødder, cashewnødder, pekannødder og macadamia nødder. Ifølge Food Allergy Research & Education organisation, en allergi over for en bælgplante som peanuts er ikke en bestemt indikator for, at du også vil være allergisk over for et træ møtrik, såsom mandler.


  Hvad Research Says

  I en undersøgelse undersøgelse offentliggjort i december 2003 nummer af "The Journal of Allergy and Clinical Immunology," forskere på Mount Sinai School of Medicine sammenlignede resultaterne af peanut og træ-møtrik allergi undersøgelser taget i 2002 til skøn opnåede fem år tidligere. De konkluderede, at de indberettede peanut allergi fordoblet blandt børn fra 1997 til 2002. De samme forskere gentog undersøgelsen metode til at sammenligne forekomsten af ​​peanut, træ-møtrik og sesam allergi i 2008 til deres forekomst i undersøgelser foretaget i 1997 og 2002. Deres resultater, offentliggjort i juni 2010 spørgsmålet om "The Journal of Allergy and Clinical Immunology", viser, at mere end 1 procent af den amerikanske befolkning, herunder et øget antal børn, rapport peanut, træ-møtrik eller begge allergi. Sesame allergi er rapporteret meget mindre almindeligt. Baseret på disse undersøgelsen undersøgelser, forskere anslår, at 25 til 40 procent af folk, der har en peanut allergi er også allergisk over for nødder.


  Ekspert Anbefalinger

  Den eneste måde at være sikker på du ikke er allergisk over for mandler, hvis du har en peanut allergi er at blive testet af en bord-certificeret allergolog. Selv hvis du tester negativ for en Mandel allergi, kan din læge stadig råde dig til at undgå at spise enhver form for produkt, der indeholder nødder. Det er fordi fabrikanter, der bruger nødder ofte behandle jordnødder og nødder på det samme udstyr. En lille mængde af peanut indeholdt i et træ møtrik produkt kan forårsage en alvorlig allergisk reaktion.


  Andre fødevarer for at undgå

  Nødder som mandler er ikke de eneste fødevarer, som din allergolog kan fortælle dig at styre fri af, hvis du har en peanut allergi. Kunstige nødder, nougat, jordnøddeolie måltid, muldvarp eller enchilada sauce, chili, æg ruller, nogle marinader og glasurer, forarbejdede vegetar kød erstatninger, salatdressing, æg ruller, flavored kaffe, pålæg som mortadella, og traditionel afrikansk, asiatiske eller latinamerikanske retter kan alle indeholde enten jordnødder, nødder, såsom mandler eller begge. Desuden være opmærksom på, at frø, ligesom solsikkefrø og nødder Butters, herunder mandel smør, kan behandles på udstyr, der også bruges til at behandle jordnødder.

 • Tags:

Posts Carousel