Kan Iron Kosttilskud gøre dig syg?

 • In Default
 • March 11
 • 5 Views
 • 0 comments

 • Kan Iron Kosttilskud gøre dig syg?  Tager jerntilskud, at din krop ikke har brug for, kan forårsage alvorlige bivirkninger. Photo Credit En stak af forskellige coloorful tabletter billede af Marek Kosmal fra Fotolia.com
 • Din krop har brug for jern til at lave blodceller. Uden jern, ville din krop ikke være i stand til at producere eller bære mange proteiner, der er afgørende for blodlegemer. Du kan få brug en jern supplement, hvis du udvikler en jernmangel, såsom anæmi. Aldrig tage kosttilskud eller vitaminer uden at konsultere din sundhedspleje udbyder.

  Tager for meget

  Tager for meget jern kan gøre dig syg og få dig til at udvikle lavt blodtryk, en svag puls, feber, hovedpine, kulderystelser, svimmelhed og en opbygning af væske i lungerne. Du kan lide af koma, men det sker typisk inden for 30 til 60 minutter efter en overdosis, ifølge Medline Plus. Det er, du bør tage jerntilskud kun tilses af en autoriseret sundhedspleje udbyder. Hvis du lider af hemochromatosis, en arvelig tilstand, der forårsager din krop til at absorbere for meget jern, din krop gemmer store mængder af jern i organer såsom dit hjerte, lever og bugspytkirtel. Dette kan føre til kræft, leversygdom og hjerteproblemer.


  Anbefalet daglig tilførsel

  Den anbefalede daglige tilførsel er fastsat af Food and Nutrition Board ved Institut for Medicin for jern er 8 mg per dag for mænd og 18 milligram per dag for kvinder. Kvinder kræver mere jern end mænd på grund af menstruationscyklus og behovet for at skabe og erstatte blodlegemer. Dine behov kan variere fra den anbefalede daglige tilførsel. Spørg din læge whatâ € ™ s rigtige for dig. De fleste amerikanere får en passende mængde af jern fra fødevarer alene, men for dem, der kan have en dårlig kost eller en kost, der mangler jern-rige fødevarer, kan kosttilskud være svaret.


  Iron Kilder og kosttilskud

  Jern er fremstillet af fødevarer såsom rosiner, svesker, bønner, frø, grønne grøntsager og fuldkorn. Hvis youâ € ™ ikke igen at opnå en tilstrækkelig mængde jern fra fødevarer, kan du vælge et jerntilskud. Kød er også en kilde til jern. Før du bruger jerntilskud eller andre kosttilskud, rådføre sig med din læge. Jerntilskud er tilgængelige som kapsler, tabletter og andre forskellige former.


  Overvejelser

  Da de fleste amerikanere får masser af jern fra kosten alene, kan din læge teste dine jern niveauer ved at indhente en blodprøve. Hvis strygejernet er inden for en sund rækkevidde, kan din læge fraråder at tage jerntilskud. Hvis du har hæmokromatose, kan din læge også fraråde at tage jerntilskud da resultaterne kan være giftige. MedlinePlus.com rapporterer, at jerntilskud kan give maveproblemer og kvalme, hvis du tager for meget af dem. Hvis du har en jernmangel, så tal med din sundhedspleje udbyder om at indarbejde flere jern-rige fødevarer i din kost, og spørge, hvor meget jern din krop har brug for.

 • Tags:

Posts Carousel