Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

  • In Default
  • September 27
  • 30 Views
  • 0 comments

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Fotolia

Vægttabet kan hjælpe

Selvom mange patienter oplever, at visse kost hjælper klare deres hud, eller at visse fødevarer forværre det, ingen undersøgelser har etableret en endelig sammenhæng mellem ernæring og psoriasis, siger Neil Korman, MD, klinisk direktør for Murdough Family Center for Psoriasis i Cleveland Heights, Ohio. "Der er ingen" Psoriasis Diet ', men folk med psoriasis bør forsøge at spise en sund kost, "siger han. "Vi ved, at mennesker, der er overvægtige har en øget risiko for psoriasis, og at tabe vægt kan hjælpe med at forbedre din psoriasis."

"At opnå en sund vægt og spise mere sundt i almindelighed" er mål, når du arbejder med psoriasispatienter, siger Brenda Walsh, RD, en ambulant klinisk diætist på Murdough centrum. Psoriasis er en inflammatorisk sygdom, siger hun, og "vi ved, at vægttab kan nedsætte niveauet af C-reaktivt protein (CRP), som produceres af kroppen som reaktion på betændelse." Forøgelse aktivitetsniveau og slippe pounds kan medvirke til at sænke CRP niveauer.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Istockphoto

Hvad skal du spise?

Understreger fødevarer, der indeholder antioxidanter, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn og bønner, som kan reducere inflammation, kan også hjælpe, siger Deirdre Earls, RD, en diætist i privat praksis i Austin, Texas.

En kronisk psoriasis patient selv, siger Earls hun har haft minimal udbrud siden hun begyndte at følge en kost baseret på University of Michigan Integrative Medicine Clinic 's Healing Foods Pyramid seks og et halvt år siden. Kosten har også hjulpet sine patienter, rapporter Earls.

Selv hvis du ikke kan foretage alle de ændringer, små tweaks (spise flere grøntsager, handel hvidt brød og ris til fuldkorn, fjerne forarbejdede fødevarer) kan forbedre dit helbred. "Fortsæt i dit eget tempo, og fokusere på de positive valg, du foretager," rådgiver Earls.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Getty Images

Frugt og grøntsager

Hvor meget: To til fire portioner frugt og mindst fem portioner af grøntsager (eller mere, hvis du vil) hver dag.

Hvorfor: Frugt og grønt er fyldt med antioxidanter, der hjælper kontrol betændelse naturligt, siger Earls.

"Jeg anbefaler mine patienter at vælge en række dybt pigmenterede frugt og grønt, når du vælger antioxidant-rige fødevarer," siger Walsh. "Nogle eksempler er rød peberfrugt, ananas, spinat, hindbær, blåbær, og gulerødder. Jeg anbefaler altid opnå antioxidanter fra mad, snarere end i supplement form. Dette giver dig mulighed for at få alle de fordele i at fødevarer, ikke bare hvad der sker skal udvindes og pakkes ind i en pille. "

Hvad er en servering: Et æble, appelsin eller medium banan; 3/4 kop bær; 1/2 kop rå eller kogte grøntsager.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Istockphoto

Korn

Hvor meget: Fire til 11 daglige portioner af korn, helst fuldkorn (hele korn brød, korn og pasta, havregryn og brune ris).

Hvorfor: Fuldkorn indeholder en bred vifte af inflammation-kampene antioxidanter, siger Earls. De er også et højt fiberindhold, som er forbundet med nedsat inflammation niveauer.

Hvad er en servering: En skive hele korn brød, 1/3 kop pasta, 3/4 kop korn, 1/3 kop ris.

Bønner og linser
Hvor meget: En til tre portioner om dagen af bønner, ærter, linser, eller jordnødder.

Hvorfor: De er alle store kilder til protein, og indeholder også masser af antioxidanter og har høje niveauer af fiber.

Hvad er en servering: 1/2 kop kogt bønner eller linser.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Istockphoto

Soy

Hvor meget: En til to portioner om dagen af edamame, sojamælk, soja nødder og tofu.

Hvorfor: En række undersøgelser har knyttet nedsat inflammation med at spise soja, siger Earls. Desuden soja er en glimrende kilde til protein og indeholder isoflavoner, som menes at hjælpe med at reducere inflammation.

Hvad er en servering: 1/2 kop edamame, 1 kop sojamælk, 1 ounce soja nødder, 1/2 kop tofu.

Fedtstoffer
Hvor meget: Tre til ni daglige portioner af olivenolie, jordnøddeolie, rapsolie, nødder, avocado, frø eller møtrik Butters.

Hvorfor: Gode fedtstoffer kan hjælpe kroppen kampen inflammation. Men undgå margarine og afkortning, der indeholder transfedt, som kan have den modsatte effekt.

Hvad er en servering: 1 tsk olie, 1/2 spsk møtrik smør, 2 valnødder.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Istockphoto

Fisk og skaldyr

Hvor meget: To til fire portioner om ugen, med vægt på fisk med en høj omega-3 fedtsyrer (laks, ansjoser, makrel, tun og sardiner, især vilde sorter).

Hvorfor: Der er stærke beviser for, at omega-3 fedtsyrer hjælper med at reducere inflammation, siger Earls. Hvis du ikke er en fisk Æderen, kan du overveje en omega-3 supplement. Hun anbefaler to af høj kvalitet mærker:. Pharmax og nordiske Naturals '

Hvad er en servering: 4 til 6 ounces fisk.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: 123RF

Hvad skal du begrænse?

Fødevarer, der kan bidrage til inflammation bør spises i flere begrænsede mængder eller elimineres. Disse omfatter forarbejdede og fastfood, fødevarer, der er højt indhold af mættet fedt og transfedt, og raffinerede stivelse og sukker.

"Når du har en inflammatorisk tilstand, det er især vigtigt at undgå fede kød og stegt mad, der fremmer inflammation," siger Michael Traub, en naturopathic læge i Kailua Kona, Hawaii. "Hvis du spiser dem en gang om måneden, det er nok OK. Men en gang om ugen er det ikke."

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: 123RF

Kød

Hvor meget: Spis op til tre 2- til 3-ounce portioner om ugen, vælge magre udskæringer såsom hvid-kød kylling eller kalkun, flanke bøf, højreb eller svinekød lænd. Højere fedtindhold udskæringer indeholder mere mættet fedt, som kan bidrage til inflammation.

Sukker
Hvor meget: Prøv at undgå slik så meget som muligt. "Sukker fremmer betændelse i kroppen," siger Traub.

Alkohol
Hvor meget: Begræns dit indtag så meget som muligt, i det mindste indtil symptomerne tydelige. Selv om den nøjagtige mekanisme stadig ukendt (betændelse er en mulighed), er alkohol menes af nogle at udløse psoriasis udbrud.

Kan en sund kost Hjælp Psoriasis?

Credit: Istockphoto

Gluten-forbindelse

Nogle forskere mener, at der kan være en øget frekvens af cøliaki blandt personer med psoriasis, forklarer Earls. Folk, der har cøliaki kan ikke rigtigt fordøje et protein kaldet gluten, der er findes i hvede, rug og byg. Spise disse fødevarer kan beskadige foring af tyndtarmen, hvilket ofte resulterer i kronisk diarré samt underernæring. (Nogle mennesker med cøliaki har ingen symptomer, selv om.)

Hvis du mener at glutenallergi kan være et problem for dig, så spørg din læge, hvis du bør screenes for cøliaki. Hvis du er gluten intolerante, kan din psoriasis bedre, hvis du følger en super-streng glutenfri diæt (undgå noget, der indeholder hvede, rug eller byg). "Det tager reelt engagement," siger Earls. "Men hvad var invaliderende psoriasis (for mig) har været i remission i seks år uden negative bivirkninger."

Posts Carousel