Kan dine lunger gendanne fra Smoking?

 • In Default
 • June 24
 • 19 Views
 • 0 comments

 • Kan dine lunger gendanne fra Smoking?  Givet tidspunkt, kan lungerne helbrede skader forårsaget af rygning. Photo Credit cendrier billede ved Fabien Renoult fra Fotolia.com
 • Ifølge den Chief Medical Officer i den amerikanske Lung Association, Norman Edelman, begynder dine lunger til at helbrede sig selv næsten umiddelbart efter du holder op med at ryge. Endnu, i hvilket omfang lungerne helbrede afhænger af nogle få variabler. For eksempel, hvis du har udviklet kronisk bronkitis eller emfysem, dine lunger vil aldrig fuldt ud at helbrede.

  72 Hours

  I så lidt som 72 timer efter, at du holder op med at ryge, vil dine lunger begynde at helbrede sig selv. Luftvejsinflammation falder, og bronkierne begynder at slappe af. Vejrtrækning bliver lidt lettere og lunge-funktionalitet begynder at stige.


  2 uger til 3 måneder

  Det er mellem et par uger, og et par måneder, at din lungekapacitet øges betydeligt; lungekapacitet kan forbedre med så meget som 30 procent. Dette er mest mærkbar som gåture og anden fysisk træning bliver lettere.


  1 år

  I det første år, cilia i lungerne begynder at helbrede og re-vokse. Cilia er de små hår-lignende strukturer, der holder bakterier og fremmedlegemer i at trænge ind i lungerne. Den sunde cilia aktivere din krop fjerne slim fra lungerne, og beskytter mod infektioner.


  5 År

  Omkring fem år mærket er, når den helbredende egenskaber af dine lunger er faldet dine chancer for at lide af alvorlige rygerelaterede sygdomme som lungekræft. Præ-kræftceller er erstattet med raske celler i lungerne. Dine chancer for at blive diagnosticeret med lungekræft begynder at falde.


  10 Years

  Efter 10 års ikke ryge, din risiko for at dø af en cancer sygdom falder næsten som i en ikkeryger. Risikoen for at dø af lungekræft falder til det halve og risikoen for munden, halsen eller spiserøret kræft er faldet markant. Din risiko for hjertesygdomme har også faldet næsten som i en ikkeryger.

 • Tags:

Posts Carousel