Jet Lag forårsaget af Out-of-synch Brain


Jet Lag forårsaget af Out-of-synch Brain
Jet lag.
Credit: Dreamstime

Den hængende øjne jetlag, der kommer efter en langrend fly tur kunne være forårsaget af to grupper af celler i bunden af ​​hjernen falder ud på et skråplan, viser en ny undersøgelse.

Kroppen har en indbygget tid-føring system kendt som en døgnrytme, der hjælper os med at holde styr på, når det er tid til at spise, sove, vågne op og udføre andre kropsfunktioner. Dette system er delvist styret af den onde cirkel af dagen og natten.

Ændring af tidszoner eller arbejder aftenholdet kan kaste kroppens sans for timing, fordi det ændrer timingen af ​​vores udsættelse for lys.

Forskere ved University of Washington i Seattle fandt, at i rotter, opstår forstyrrelser i to grupper af neuroner, eller hjerneceller. Grupperne er adskilt men forbundet i en struktur kaldet suprachiasmatic nucleus, under hypothalamus i bunden af ​​hjernen.

En gruppe - den ventrale, eller bunden, neuroner - modtager lys oplysninger direkte fra øjnene og opretholder reglerne rytmer i harmoni med perioder af lys og mørke. Disse neuroner er synkroniseret med den dybe søvn er forbundet med fysisk træthed, fordi den del af søvn er mest tæt knyttet til lys-mørke cyklus.

Den anden gruppe - ryg, eller top, neuroner - er ufølsom over for ændringer i lys og er mere tæt knyttet til REM-søvn, eller drømmen tilstand af hurtige øjenbevægelser.

Normalt disse to grupper af neuroner arbejde sammen. Men når lyset-mørke cyklus skifter, kan det smide dem ud på et skråplan.

Rotter menes at være en god analog til hvordan menneskets døgnrytme arbejde.

Forskerne udsatte rotter til en lys-mørke 22-timers cyklus, der i kontrast til deres normale interne cyklus. Mens deres dybe søvn, hovedsagelig styret af deres reaktion på lys og træthed, hurtigt tilpasset den 22-timers cyklus, deres REM-søvn stædigt holdt til den normale rutine.

Som følge heraf havde deres REM-søvn ikke kommer på den sædvanlige progression efter dyb søvn.

"Vi fandt, at efter at udsætte rotter til et skift i lys-mørke timing, der simulerer en tur fra Paris til New York, REM søvn er nødvendig 6 til 8 dage for at indhente ikke-REM eller dyb, søvn, søvn du normalt erfaring i den første del af natten, "sagde undersøgelse medforfatter Horacio de la Iglesia.

Den forskning, detaljerede online April 16 i tidsskriftet Current Biology, kunne have indvirkninger på andre hjerneprocesser.

"Det kunne også forklare, hvorfor jetlag er forbundet med lavere læring ydeevne," de la Iglesia sagde. "Vi tror, ​​at afbrydelse af den normale døgnrytme sekvens af søvn stater er meget skadeligt for læring."

De la Iglesia mener, at det nye arbejde kunne være nyttige i finjustering løsninger til håndtering af jetlag. Tidligere forskning har vist, at fysisk aktivitet og faste kan hjælpe kroppen synkronisere hurtigere.

  • Video - Your Brain på stress
  • 10 ting du ikke vidste om dig
  • Hvordan til Beat Jet Lag: Spis ikke

Posts Carousel