Ingen Link Set Mellem Cøliaki, Infertilitet


Ingen Link Set Mellem Cøliaki, Infertilitet

Tirsdag, 9 december, 2014 (healthday News) - De fleste kvinder med cøliaki er ikke en øget risiko for fertilitetsproblemer, ny forskning har gjort gældende.

Forskere analyserede data fra mere end 2 millioner kvinder i den fødedygtige alder i Det Forenede Kongerige, og fandt, at der generelt kvinder med cøliaki var ikke mere tilbøjelige til at have fertilitetsproblemer end dem uden fordøjelsesproblemer.

Men kvinderne diagnosticeret med cøliaki i alderen 25 og 29 havde 41 procent flere fertilitetsproblemer end i samme aldersgruppe uden sygdommen, ifølge undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Gastroenterology.

"Det er vigtigt at erkende, at dette kun udgjorde en meget lille stigning i antallet af kvinder, rådgivning med fertilitetsproblemer. Hvis vi fulgte kvinder i alderen 25-29 år over en etårig periode, ville præsentationer med fertilitetsproblemer forekomme i en af ​​hver 100 kvinder uden cøliaki, men i 1,5 af hver 100 kvinder med cøliaki, "undersøgelse forfatter Dr. Nafeesa Dhalwani , fra University of Nottingham division af epidemiologi og folkesundhed, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Det faktum, at denne stigning ikke var set i kvinder på samme alder med udiagnosticeret cøliaki tyder på, at det er usandsynligt at repræsentere en biologisk effekt af tilstanden på fertilitet," sagde hun. "Det kan i stedet være relateret til øget bekymring for, at kan bede tidligere høring, hvis kvinder oplever forsinkelser i undfangelsen. Dette gælder dog berettiger yderligere vurdering. "

Trods inkonsekvente resultater fra små undersøgelser, er bekymring været rejst, at cøliaki kan forårsage infertilitet, forklarede hun. Men kommer de fleste beviser fra fertilitetsbehandling klinikker, som sandsynligvis ikke vil repræsentere de fleste kvinder med cøliaki, sagde hun.

"Cøliaki patienter bør være sikker; vores resultater viser, at kvinder med cøliaki ikke rapporterer fertilitetsproblemer oftere end kvinder uden cøliaki, "sluttede hun.

Mennesker med cøliaki, en autoimmun sygdom, kan ikke spise gluten - et protein der findes i hvede, rug og byg - fordi det vil skade deres tyndtarmen.

Flere oplysninger

Den amerikanske Academy of Family Physicians har mere om cøliaki.

Posts Carousel